Audi Q8 e-tron

Audi e-tron har oppfylt rollen som banebrytende elbil. Nå trer den inn i rekken av Audi-modeller – som Audi Q8 e-tron. En stor elbil i førsteklasses kvalitet er det som kjennetegner vår nye SUV. Audi Q8 e-tron er den første modellen med det nye designspråket, med blant annet Audi-ringer i ny finish og modellbetegnelsen på B-stolpene. Kupeen oppleves som eksklusiv og digital, og den er utstyrt med nøye utvalgte materialer, elegante tekstiler og mange Audi connect-tjenester.

Audi Q8 e-tron har større batterikapasitet og høyere ladeeffekt, noe som gir lengre rekkevidde. Audi Q8 55 e-tron quattro for eksempel kan kjøre opptil 533 kilometer per lading. I tillegg lades batteriet lades fra 10% til 80% på 31 minutter ved maks DC ladeeffekt.

1/

En ny kjøreopplevelse

Elektromotorene akselererer så å si lydløst, elektrisk quattro firehjulsdrift gir bedre veigrep og stabilitet, mens adaptiv luftfjæring og mange assistentsystemer gir bedre kjøredynamikk. Avtakbart tilhengerfeste leveres som ekstrautstyr.

Elektrisk quattro firehjulsdrift

Den elektriske quattro-firehjulsdriften fordeler drivkreftene mellom akslene etter behov. Dette skjer raskt og nøyaktig og gir høy kjørestabilitet og suverent veigrep.

Lengre rekkevidde og raskere lading

Takket være større batterikapasitet og høyere ladeeffekt. Audi Q8 55 e-tron quattro for eksempel kan kjøre opptil 533 kilometer per lading.

Du kan lade Audi Q8 e-tron på mange måter, både hjemme og når du er på farten. På hurtigladestasjoner går det nå enda raskere takket være økt ladeeffekt på opptil 170 kW. Høyenergibatteriet har en kapasitet på opptil 106 kWh (netto) og rekkevidde på opptil 533 kilometer. Når batteriets ladenivå er lavt, kan du aktivere Range-modusen7 i MMI for å få lengst mulig rekkevidde ut av den gjenværende strømmen.

Oppdatert utsende

Den nye designen og den spesielle kjørelyssignaturen gjenspeiler den innovative teknologien i Audi Q8 e-tron også på utsiden. quattro-konstruksjonen med kraftig skulderlinje og den spesielle kjørelyssignaturen kommer spesielt godt til sin rett med lakkfargen kronosgrå metallic.

Lysende design

Audi Q8 e-tron er den første modellen med det nye designspråket, med blant annet Audi-ringer i 2D, oppdatert frontdesign og singleframe-projeksjonslys (ekstrautstyr).

Fremtidsrettet design

Detaljer som lasergravert modellbetegnelse på B-stolpene, Audi-ringer i ny finish og e-tron-logoer er eksempler på et designspråk som er i stadig utvikling.

Innovativt lyskonsept

De digitale Matrix LED-hovedlyktene (ekstrautstyr) fremhever designen til Audi Q8 e-tron. Adaptiv lysfordeling, kjørefeltlys og orienteringslys er til god hjelp under kjøringen. Farevarslingen projiserer et varselsymbol på veibanen på ulykkesutsatte steder. Coming home- / Leaving home-funksjonen har fem ekstra lyseffekter som kan velges i MMI.

Utmerket sikt bakover

Små kameraer i de virtuelle sidespeilene (ekstrautstyr) projiserer bildene på 7-tommers OLED-skjermer. Du ser kjøretøyer bak deg klart og tydelig til tross for refleksjonene fra lyktene. De bidrar også til bedre luftmotstandskoeffisient.

Bli med inn i en virtuell verden

Sett deg inn i baksetet, ta på deg VR-brillene og få en opplevelse utenom det vanlige. Audi bringer VR-underholdning fra Holoride inn i bilen. Denne innovative teknologien fremstiller kjørebevegelser virtuelt. Når bilen svinger, merker du det i baksetet. Men svingen fremstilles også visuelt, for eksempel ved at brillene viser et tredimensjonalt romskip som flyr gjennom en sving.

Innovativ felgdesign

Røde bremsekalipere setter et markant preg på de 21-tommers Audi Sport-felgene i 5-arms aero-strukturdesign i sort metallic. Det leveres flere andre felger fra 19 til 22 tommer fra AUDI AG og Audi Sport GmbH.

Edition S line

Edition S line har S line-eksteriør, velkomstlys med lysdioder og projeksjon av «e-tron edition», Audi singleframe-grill i bilens farge, singleframe-projeksjonslys og privacy-glass. 21-tommers lettmetallfelger er standard, mens 22-tommers lettmetallfelger leveres som ekstrautstyr.