Dekkhotell

Dekkhotell gjør bilhodet ditt enkelt. Vi oppbevarer dekkene dine, sjekker at dekkene er i orden, vasker og rengjør og de, og bytter de når du selv ønsker det!

Vi tilbyr følgende ved bruk av dekkhotell hos alle våre merker:

  • Vi vasker og rengjør dekkene dine for hver sesong
  • Sjekker at dekkene er intakte, uten feil og slitasje
  • De blir lagret forskriftsmessig
  • Vi kaller deg inn når det er tid for dekkskift og bytter dekkene dine når det passer deg
  • Vi har faglærte medarbeidere som gjør jobben forskriftsmessig

Pris pr sesong: 1790,-

Bevarer dekkenes gode egenskaper og forlenger levetiden

Dekkene er de delene av bilen som er mest utsatt for slitasje, fordi de er de eneste delene av bilen som faktisk er i kontakt med veibanen. Dekkene har viktige sikkerhets- og kjøremessige egenskaper, og krever godt vedlikehold. På dekkhotell blir dekkene nøye kontrollert av fagfolk. Dekk og felger undersøkes for skade og slitasje, før de sendes videre til dekklagring.

På dekkhotell lagres dekkene under optimale forhold på mørke og tørre steder. Dette forlenger dekkenes levetid og bevarer de gode egenskapene. Lagrer du dekkene dine under feil lagringsforhold, kan de faktisk bli ødelagte. Hos blir både dekk og felger vasket og spylt rene for salt, smuss og søle. Rene dekk sørger for at gummien varer lengre, slik at gripeevne og bremselengde opprettholdes.

Hvordan lagre og vedlikeholde dekk?

Dekkene dine har det best på et dekkhotell når de ikke er i bruk. Vi tilbyr dekklagring under optimale forhold, og ved å benytte deg av vårt dekkhotell hjelper vi deg med hjulskift samt vasker og kontrollerer dekkene grundig før oppbevaring.

Slik tar du vare på dekkene dine:

  • Vask dekk og felger jevnlig
  • Kontroller lufttrykket ca. annenhver måned
  • Kontroller og eventuelt etterstram hjulboltene etter hjulskift
  • Bytt dekk til rett tid hver vår og høst
  • Sjekk mønsterdybde og kjøp nye dekk i tide

Dersom du ikke ønsker å benytte deg av dekkhotell og har mulighet til å lagre dekkene med felgen på bør du gjøre dette. Ved å beholde felgen på mister ikke dekkene støtte og beholder sin faste form. Dekk med felgen på skal kun lagres hengende eller stablet – ikke stående, mens dekk uten felg skal lagres stående. Dekk uten felg bør roteres på ca. hver fjerde uke, slik at de beholder formen. Har du spørsmål rundt lagring av dekk er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss.

Viktig å sjekke dekk for slitasje

Når dekkene ankommer vårt dekkhotell, utfører vi en grundig inspeksjon. Vi undersøker blant annet mønsterdybde og tilstanden på gummien, sjekker lufttrykk og holdbarhetstiden.

Som bileier er du ansvarlig for at bilen er korrekt utstyrt til enhver tid. Dersom dekkene blir slitt eller får en skade må de byttes ut. Dekk er ferskvare og levetiden avhenger av alder, vedlikehold, kjørelengde og kjørestil. Dersom du kjører ca. 15 000 km. per år bør dekkene holde i omtrent tre sesonger. Hvis du kjører mindre enn dette må du følge nøye med på når dekkene slites ned til minimumsdybden. Gummien taper seg nemlig over tid. Følgende krav gjelder til mønsterdybde:

Sommerdekk

Minimum: 1,6 mm.
Anbefalt: 3 mm. grunnet fare for vannplaning.

Vinterdekk

Minimum: 3 mm.
Anbefalt: 4 mm. på biler under 3500 kg. grunnet bedre veigrep.

Dersom det viser seg at tiden er inne for å kjøpe nye dekk, kan vi også hjelpe med anbefalinger til hvilke dekk som passer best for deg. Da ser vi både på hva slags bil du kjører, kjøreforhold og grad av sikkerhet.

Plassbesparende oppbevaring å velge dekkhotell

Dekk tar overraskende mye plass under lagring, og har du en mindre bod vil du sikkert bruke den til å oppbevare andre ting enn dekk. Dekk skal aller helst oppbevares hengende på veggen eller fra taket på et mørkt og tørt sted. Man bør aldri legge andre ting oppå dekkene, da de kan ta skade av det.

På dekkhotell oppbevarer vi både dekk og felger når de ikke er i bruk – sommerdekk om vinteren og vinterdekk om sommeren. Dekkene blir oppbevart trygt innendørs og dekkes av vår forsikring.

Ønsker du dekkhotell?

Det er alltid viktig å sjekke dekkene etter endt sesong. Ta kontakt med oss før øvrige spørsmål.