Audi A6 Avant e-tron concept

Audi A6 Avant e-tron concept

Audi lanserer sin andre bil i den elektriske A6-familien. – A6 Avant e-tron styrker det elektriske utvalget ytterligere, på veien mot 100 prosent elektrisk mobilitet. Kombinert med en rekkevidde på opptil 700 km – avhengig av drivlinje og ytelsesnivå – vil derfor modellene i Audi A6 e-tron-familien være svært godt egnet for langkjøring.

De dynamiske kvalitetene til Audi A6 e-tron concept går utenpå rivalene med forbrenningsmotor. Med et maksimalt dreiemoment som er tilgjengelig fra stillestående, vil selv basismodellene akselerere til 100 km/t på mindre enn syv sekunder. Toppmodellene kan gjøre denne sprinten unna på mindre enn fire sekunder.

  • Ladekapasitet: 270 kW
  • Rekkevidde: Opptil 700 km
  • Dreiemoment: 800 Nm

Bilen er foreløpig en konseptmodell, ikke produksjonsklar modell. Ta kontakt for å melde deg på interesseliste, så vil vi holde deg oppdatert med informasjon.

Meld deg på interesselisten for å få informasjon om pris og bestilling når det er klart!

Informasjon om bilen*

Audi Avant e-tron – lagringsmesteren

Hjertet i Audi A6 Avant e-tron concepts fremdriftsteknologi – som i alle kommende PPE-biler – blir ladeteknologien basert på 800 volt. På samme måte som i Audi e-tron GT quattro, gir dette mulighet til å lade batteriet med opptil 270 kW effekt. Dermed blir ladetiden ved lynladestasjoner svært kort. Med PPE vil denne revolusjonerende teknologien for første gang lanseres i et stort volum i den luksuriøse businessklassen.

PPE-teknologien gir ladetider som er nær en tradisjonell drivstoffylling. Bare 10 minutter er nok til å gi nye 300 km. På mindre enn 25 minutter kan batteriet med 100 kWh lades fra 5 % til 80 % kapasitet.

Kombinert med en rekkevidde på opptil 700 km – avhengig av drivlinje og ytelsesnivå – vil derfor modellene i Audi A6 e-tron-familien være svært godt egnet for langkjøring.

De dynamiske kvalitetene til Audi A6 e-tron concept går utenpå rivalene med forbrenningsmotor. Med et maksimalt dreiemoment som er tilgjengelig fra stillestående, vil selv basismodellene akselerere til 100 km/t på mindre enn syv sekunder. Toppmodellene kan gjøre denne sprinten unna på mindre enn fire sekunder.

 

Størrelse og plass i Audi A6 e-tron Concept

Med en høyde på 1,44 meter, en lengde på 4,96 meter og en bredde på 1,96 meter har Audi A6 e-tron Concept dimensjoner som sammenlignes med både dagens Audi A6 og A7. Med andre ord vil den havne under kategorien «stor bil». Det er å forvente at den innvendige plassen blir enda romsligere med det flate gulvet og den økte akselavstanden. Detaljer om tilhengerfeste og innvendige mål er ikke klare på nåværende tidspunkt, men vi kan anslå at det blir både høy tillatt hengervekt og romslig plass i nye Audi A6 e-tron.

 

Umiskjennelig e-tron

Dimensjonene til Audi A6 Avant e-tron tilsvarer dagens modeller i Audi A6/A7-serien. Med dynamiske proporsjoner og elegante linjer, er det tydelig at bilen er utviklet i en vindtunnel. En cW-verdi på 0,24 gir lavere energiforbruk, og dermed lengre rekkevidde.

22-tommer store hjul og korte overheng, den lave kupeen, og en dynamisk taklinje gir assosiasjoner i retning av sportsbiler. Den svakt fallende taklinjen, kombinert med den skråstilte D-stolpen, er typiske kjennemerker for vindusdesignet til Audi Avant. Quattro-hjulbuene understreker effektivt bilens bredde.

Hjulbuene er bundet sammen med det skulpturelle batteriområdet over kanalene, som er understreket med sorte innfellinger – et designelement som nå har blitt et kjennemerke for Audis elektriske biler. De slanke, kamerabaserte utvendige speilene er et annet typisk Audi e-tron-element.

Et annet karakteristisk trekk er den store, lukkede «Singelframe»-grillen, som på undersiden har et luftinntak for kjøling av drivlinjen, batteriet og bremsene. Den bakre spoileren med en farget dekor understreker den lange og horisontalt orienterte silhuetten til A6 Avant e-tron concept. Den bidrar også til å styre luftstrømmen slik at aerodynamikken forbedres.

I den nedre seksjonen, den bakre diffusoren, er to store luftutslipp integrert i støtfangeren. Disse komponentene leder luftstrømmen under bilen i på en måte som unngår turbulens – en perfekt kombinasjon av å redusere luftmotstanden og minimere det aerodynamiske løftet.

 

Lysteknologi: Strålende fra alle vinkler

«Digital Matrix LED» og «digital OLED»-teknologi gjør det mulig å oppnå maksimal lysstyrke og et vidt spekter av funksjoner fra et minimalt overflateareal. Samtidig åpner teknologien for at kundene selv skal kunne stille inn lysene med nye funksjoner og personaliseringsmuligheter.

Kombinasjonen av sikkerhetsfunksjoner og estetisk design er spesielt viktig for Audi. Derfor viser de små, høyoppløste projektorene også faresignal på bakken – for eksempel for å varsle syklister om at bildøren er i ferd med å bli åpnet.

Ytterligere fire høyoppløste LED-projektorer er diskré plassert i bilens hjørner. De gir blinklyssignal, og kan tilpasses markeds- og lovgivningskrav.

«Digital Matrix LED»-frontlyktene kan dessuten brukes som en slags filmprojektor. Dersom Audi A6 Avant e-tron for eksempel parkeres foran en vegg når du lader batteriet, kan fører og passasjer bruke tiden til å spille videospill på veggen foran bilen.

Selvsagt oppfyller lysteknologien Audis krav til primæroppgaven: Å se og bli sett. Foran vil lysene gi en klar og tydelig belysning som tilpasser seg trafikksituasjonen, været, omgivelsene, og kommuniserer med andre trafikanter. Bak vil et sterkt og homogent lys med høyt kontrastnivå bidra til å øke sikkerhetsnivået.

I tillegg vil projeksjonene rundt bilen gi nye kommunikasjonsmuligheter: Sammen med de intelligente nettbaserte tjenestene i bilen, vil A6 e-tron gi informasjon til andre trafikanter med visuelle signaler.

*Informasjonen kan endre seg.

1/

Innovativ plattform

Audi A6 Avant e-tron concept er bygget på den nye PPE (Premium Platform Electric) teknologiplattformen for elektriske kjøretøy, som gjør at hele basen kan dedikeres til batteriet. Resultatet er en flat utforming som gir Audi-designere den kreative friheten til å innfri merkets løfte om dynamikk og praktiske detaljer. På utsiden signaliseres dette med et svart innlegg som binder hjulbuene sammen.

Destinktivt design

Designet er fremtidsrettet ned til minste detalj. Med A6 Avant e-tron concept utvikler Audi dagens designform, og legger til elementer som vi kjenner igjen fra e-tron-modellene, som den dristige Singleframe-grillen. Designet fokuserer på sporty proporsjoner, milde konturer og effektiv aerodynamikk.

PPE – høy bakkeklaring og lavtbygget dynamikk

PPE er konstruert som en ren batterielektrisk plattform fra bunnen av. Nøkkelelementet i de kommende PPE-bilene er batterimodulen mellom akslene. Den vil kunne lagre rundt 100 kWh energi i Avant-utgaven av A6 e-tron concept.

Ved å benytte hele bilens gulv, blir det mulig å oppnå en relativt flat batteriutforming. Dermed blir det mulig å bruke denne basisen både til biler som skal ha høy bakkeklaring, og til biler som prioriterer økt dynamikk med en lav arkitektur – slik som Audi A6 Avant.

Batteristørrelsen og akselavstanden varierer for PPE-bilene. Det gjør plattformen anvendelig for ulike markedssegmenter. Lang akselavstand og korte overheng vil allikevel være en fellesnevner, sammen med store hjul.

Den kommende familien av PPE-modeller vil inkludere modeller som har én elektrisk motor foran, og én elektrisk motor bak. Elektronikken benyttes til å gi firehjulsdrift akkurat når du trenger det, og gir en perfekt balanse mellom kjøredynamikk og effektivitet. I tillegg vil e-tron-familien også ha medlemmer som er optimert for minimalt forbruk og maksimal rekkevidde. Disse vil ha én enkelt elektrisk motor, montert på bakakselen.

I Audi A6 Avant e-tron concept kan de to elektriske motorene levere en samlet effekt på 350 kW, og 800 Nm dreiemoment.

Pris og bestilling

Audi har ikke kommunisert pris og tid for når denne bilen åpner for bestilling enda. Ta kontakt med oss for å melde deg på interesseliste, så tar vi kontakt med ny informasjon når det kommer.

*Denne bilen er foreløpig en konseptmodell, ikke produksjonsklar modell. Forbehold om trykkfeil og endring. Bilder kan avvike.