Firmabil

Er du på jakt etter firmabil? Med vårt brede sortiment har vi bil til enhver bedrift, eller til deg som privatperson!

Hva innebærer firmabil?

Begrepet «firmabil» dekker flere områder. Det første vi tenker på er gjerne arbeidsbiler som tilhører håndverkere, og som gjerne er profilert med reklame. En slik firmabil blir gjerne disponert av en fast ansatt som har denne på oppdrag for arbeidsgiver. Denne parkeres hos arbeidsgiver når arbeidsdagen er over, og brukes kun i embets medfør. I disse tilfellene blir elektronisk kjørebok benyttet for å dokumentere yrkeskjøring.

En annen form for firmabil blir gjerne benyttet av medarbeidere som er mye på reise i arbeidet, som har lang reisevei til kontoret, eller som har firmabil som en gode hos arbeidsgiver. Noen bedrifter ønsker å synliggjøre sine biler med bedriftens logo, men de fleste bedrifter har nøytrale firmabiler.

Disse firmabilene er disponible til de ansatte døgnet rundt, og det anses som en fordel at bedriften eier eller leaser en bil til de. Denne fordelen skal den ansatte skatte av, og vi kommer senere tilbake til hvordan dette beregnes.

Hvis du får disponere en firmabil av din arbeidsgiver, innebærer dette i utgangspunktet at du ikke skal bruke legge ut for drivstoff/lading, vask, service, bytte av glass, dekk etc. Dette skal arbeidsgiver betale for.

 

Hvem er vi?

Vi i Albjerk Bil har god erfaring med salg av bil som firmabil. Vi leverer hundrevis av i biler i året i firmabilsammenheng og håper å kunne hjelpe deg med din neste firmabil.

Vår firmabilavdeling består av Kristoffer, Stian og Paal. Fra våre lokaler på Åssiden og i Lier ønsker vi å tilby deg som bedriftskunde best mulig service når dere skal erstatte eller utvide firmabilparken.

 

Hva kan vi hjelpe deg med?

Vi hjelper deg med valg av våre kjente og kjære merker:

Firmabil for privatpersoner

Anskaffelse av firmabil kan fort virke forvirrende og vanskelig. Hva må jeg skatte? Hva koster det meg hver måned? Hva blir jeg tillagt inntekten min?

Her er hvor enkelt det skal være for deg å velge firmabil fra oss i Albjerk Bil, om det er en Audi, Volkswagen eller Skoda du ønsker deg;

 • Finn en bil som passer til ditt formål
 • Bilen bør være konkurransedyktig innenfor det segmentet du ønsker
 • Bilen bør definitivt gi deg en god kjøreopplevelse og ha høyt sikkerhetsnivå
 • Ta hensyn til kostnadsbildet for deg som privatperson og din arbeidsgiver

 

Her følger et eksempel på utregning av firmabilskatt:

(Utregning hentet fra audi.no. Tallene i denne artikkelen er fra 2023. Endringer kan forekomme) 

Utregning av firmabil;
Nytt av året for 2023 er at elbil og fossildreven firmabil får samme utregning.  

 • Bilens listepris inklusiv utstyr – kr. 800.000,- NOK 
 • Bruttoinntekt før firmabilfordel – kr.550.000,- NOK 
 • Yrkeskjøring under 40.000 km i året 
 • Ny bil – yngre enn 3 år 

Siden bilen koster 800.000,- NOK så beregnes det først 30% av verdien opptil 338.800,- NOK, for så å beregne 20 % av den resterende verdien (461.200,- NOK i dette tilfellet): 

 • 30% av 338.800,- kr. 101.640,- NOK 
 • 20% av 461.200,- kr. 92.240,- NOK 
 • Totalt inntektspåslag kr. 193.880,- NOK 

Beregningen ovenfor brukes for å beregne hvilken marginalskatt som skal brukes. I vårt tilfelle er den samlede inntekten 550.000,- NOK i bruttoinntekt + 193.880,- NOK i inntektspåslag fra bilen, som vil si en inntekt på 743.880,- NOK og dermed trinn 8 for marginalskatt (43,3 %). 

Inntektspåslaget på bilen gangens med marginalskatten for i finne den endelige skatten:
193.880,- NOK x 43,3 % = 83.950,- NOK 

Den ansatte vil da betale 83.950,- NOK i skatt hvert år for fordelen av firmabil. 

 

Når kjøring i virksomheten utgjør 40 000 km eller mer  

Dersom kjøring i virksomheten utgjør 40 000 km eller mer settes grunnlaget til 75 % av beregnet listepris. 

For mer informasjon om reglene ved beskatning, se link til Skatteetaten.no;
https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/bolig-og-eiendeler/bil-bat-og-andre-kjoretoy/satser-for-firmabil/

 

Firmabil for bedriften

Vi antar at de fleste bedrifter tenker som våre kunder. De ønsker en så enkel og smertefri håndtering av firmabilene sine som mulig. Med snart 50 års erfaring hjelper vi deres bedrift til en fremtid med enklere bilhold. Her er noe av det som gjør hverdagen med firmabil lettere for deg som kunde av Albjerk Bil;

 • Bredt modellutvalg, anerkjente merker i flere kategorier – velg bil etter behovet for din ansatte
 • Skreddersydde løsninger for din bedrift ved valg av firmabil
 • Enkelt bilhold (pris inkluderer service, dekkhotell, erstatningsbil)
 • Vi tilbyr både lån, leasing og leasing pluss etter behov
 • Biladministrasjon og bilpolicy med kostnadseffektiv løsning for deg og din bedrift

Vi bidrar til økt trivsel for dine ansatte. Ta kontakt for et forslag basert på din bedrift- og dine ansattes ønsker og behov!

Artikler

Vi hos Albjerk Bil Drammen er Audi Sport forhandler, og kan hjelpe deg med det du trenger rundt RS-modeller. Her er en liste over RS-modeller igjengelig for bestilling hos oss.

Visste du at bremsene på bilen er utsatt for rust? Vi gir deg våre beste tips for å unngå rustne bremseskiver på din bil, slik at du kan unngå dyre verkstedregninger eller påkost ved innlevering av leasingbilen.

For 26 år siden så vi noe som skulle bli starten på en ny Audi opplevelse. I 1994 startet eventyret, hvor den første RS-modellen Audi RS2 Avant så dagens lys. Etter det har vi mange råskinn å sette på listen. Vi hos Albjerk Bil Drammen er Audi Sport forhandler, og kan hjelpe deg med det […]

Fredag 11. september ble en stor dag for vår Volkswagen Nyttekjøretøy-avdeling da vi før helgen leverte hele 26 biler til Kjeldaas!