Audi Q4 e-tron concept

Audi Q4 e-tron

Neste helelektriske modell i rekken, Q4 e-tron vil komme som SUV og Sportback. Teknologien i Q4 e-tron er basert på den nye modulære elektriske plattformen (MEB), som skal integreres i tallrike modeller fra Vokswagen-gruppen i de kommende årene. Audi Q4 e-tron lanseres i 2021.

Holde deg oppdatert på Audi Q4 e-tron?

Kontakt oss

Teknisk sett tvillinger: Hvilken versjon av nye Q4 e-tron vil du ha?

Audi Q4 e-tron vil komme som SUV og Sportback.. Teknisk er de som eneggede tvillinger, men formen skiller klart: Audi Q4 e-tron concept ga de som besøkte bilutstillingen i Genève i 2019 en smak av den første kompakte elektriske SUV-en fra Audi. Nå presenterer merket Q4 Sportback e-tron, en SUV-coupé som vil gå i produksjon i 2021.

Med en lengde på 4,60 meter og en høyde på 1,60 meter, er Sportback én centimeter lenger og lavere. Alle andre mål – som bredden på 1,90 meter og akselavstanden på 2,77 meter – er like.

  • Q4 e-tron: Lengde 4,59m, høyde 161m, bredde 1,90m og akselavstand 2,77m.
  • Q4 e-tron Sportback: Lengde 4,60m, høyde 1,60m, bredde 1,90m og akselavstand 2,77m.

De to konseptbilene gir et klart forvarsel på det som blir toppmodellene i motorutvalget når produksjonsmodellene lanseres: To elektromotorer på til sammen 306 hk (225 kW). Audi-typisk leveres kreftene til underlaget med quattro firehjulsdrift. Takket være utsøkt veigrep akselererer begge versjonene til 100 km/h på bare 6,3 sekunder. Toppfarten er elektronisk begrenset til 180 km/h.

Et stort batteri på 82 kWh fyller nesten all plass under gulvet, mellom akslene. Rekkevidden blir opptil 450 km (WLTP), noe som setter ny standard i klassen. Versjoner med bakhjulsdrift vil få rekkevidder på over 500 km. Batteriet kan lades med 125 kW effekt, noe sog gjør at du kan lade 80% av totalkapasiteten på bare en halvtime.

Hvilken versjon av nye Q4 e-tron foretrekker du? Den funksjonelle og robuste SUV-en, eller den dynamiske og elegante coupéutgaven? Les mer om Audi Q4 Sportback e-tron her.

 

1/

Sportslige, presise kjøreegenskaper

To elektriske motorer mobiliserer 225kW systemkraft i Q4 e-tron concept. Bilen får quattro firehjulsdrift, og takket være utmerket trekkraft akselererer den fra null til 100 km / t på bare 6,3 sekunder. Et stort batteri med en kapasitet på 82 kilowattimer tar nesten hele plassen i understellsområdet mellom akslene. Rekkevidden på over 450 kilometer – i tråd med WLTP-standarden – setter målestokken i sin klasse. 

Den modulære elektrifiseringsplattformen (MEB) tilbyr et bredt spekter av drivvarianter og effektnivåer. Ytelsesversjonen av den elektriske stasjonen er installert i Audi Q4 e-tron-konseptet. For- og bakakslene drives av en elektrisk motor – Q4 e-tron er en quattro. Den elektriske SUV-en oppnår optimal trekkraft under alle værforhold og på alle typer overflater, perfekt for deg og din familie.

Kompakt design utvendig

4,59 meter lang, 1,90 meter bred, 1,61 meter høy: Med sine dimensjoner tar Audi Q4 e-tron-konseptet sin posisjon i den øvre tredjedelen av kompaktklassen. Kravene til veiområdet kvalifiserer dermed den elektriske SUV-en som en smidig allrounder som også er egnet for bykjøring. 

Romslig innvendig

Følelsen av romslighet understrekes av fargevalget. Mens lyse, varme farger dominerer den øvre delen av hytta, gir det mørke teppet i gulvdelen en kontrast. Takbekledning, vindussøyler og øvre del av dørskinnen og dashbordet er utstyrt med hvite og beige mikrofibertekstiler. Bærekraftighet er en prioritet, ikke bare når det gjelder elektrisk drift: Gulvbelegget er laget av resirkulerte materialer. I stedet for for metallinnredningsrammer i chrome, er overflatene dekket med en høykvalitets flerlagsmaling. Det malte, frostede pleksiglasset på applikasjonene skaper en intensiv dybdeeffekt. Fire seter med integrerte nakkestøtter er polstret med behagelig Alcantara-materiale produsert med utsøkt utførelse. Dobbeltsømmene er sydd med tykt garn som pryder møbeltrekket. 

I senter av bilen finner vi en 12,3 tommers stor touch-skjerm som viser informasjon og kjørefunksjoner. I Q4 e-tron er skjermen vinklet mot føreren for enklere betjening, i steden for rett frem.

*Bilder kan avvike da dette er en concept-bil som enda ikke er lansert. Foto: Audi

Tekniske spesifikasjoner

Icon
Biltype
SUV, Familiebil
Icon
Hjuldrift
4x4, Bakhjulsdrift
Icon
Girkasse
Automat
Icon
Drivstoff
Elektrisk

Artikler

Audi e-tron er den første helelektriske produksjonsbilen fra merket med de fire ringene. I 2019 har vi hatt gleden av å kunne tilby Audi e-tron 55 til våre kunder. Nå er bilen tilgjengelig i to utgaver, nemlig Audi e-tron 55 og Audi e-tron 50.

Audi viser vei med sin elektriske offensiv: Med tre elektromotorer får S-modellene av e-tron verdens første elektriske «torque vectoring»-system. Det løfter sikkerheten og de dynamiske egenskapene til et nytt nivå.

Mange lurer på om de skal kjøpe eller lease når de skal gå til anskaffelse av ny bil, og bilkjøp krever mer kunnskap og større forutsigbarhet enn noen gang. Det gjelder å finne ut av hva dine behov og ønsker er, slik at du finner ut av hva som passer best for deg og ditt […]

Skal du på bilferie i sommer? En bilferie kan være en fin opplevelse for hele familien, og vi gir deg de beste tipsene slik at du kan stille forberedt før du legger ut på den minnerike reisen.