Audi Q4 e-tron

Kjøreopplevelsen i Audi Q4 e-tron har nettopp blitt enda bedre. Blant annet gjennom justeringer av understellet for mer balanse og en enda mer sportslig følelse. ​Nå kan du også glede deg over raskere lading med inntil 175 kW ladehastighet og 10 til 80 prosent på rundt 28 minutter. ​En rekkevidde på inntil 512 km gir deg friheten til å utforske uten begrensninger. ​

Bilen har nye standarder for interiør og betjening, samtidig som fører og passasjerer vil oppleve helt nye dimensjoner. Rommeligheten i denne kompakte, elektriske SUV-en overgår klassegrensene, og tilbyr plass som i en «full-size»-SUV. Velkommen inn!

Bestill prøvekjøring

Bestill prøvekjøring

Passer for de fleste

Audi presenterer en sann allrounder med Q4 e-tron – en stilsikker følgesvenn for hverdag og fritid, og en bil som på alle måter er bærekraftig som en bil nr. 1 for norske familier. Med en lengde på 4 590 mm, 1 865 mm bredde og 1 613 mm høyde, er dimensjonene i den øvre del av kompakt-SUV-segmentet.

Arkitekturen i den modulære elektriske plattformen (MEB) gir derimot innvendige plassforhold som sprenger klassegrensene. Overhenget foran er bare 86 cm, akselavstanden er 2,76 meter – som er mer enn SUV-er i mellomklassen. Resultatet er en innvendig lengde på hele 1,83 meter, noe som kan sammenlignes med det man finner i en «full size» SUV. I rommelighet overgår Audi Q4 e-tron alle direkte konkurrenter i premiumsegmentet.

Fraværet av sentertunell gir også nye muligheter: Inkludert hanskerom, har Q4 e-tron 24,8 liter lagringsvolum inne i kupeen. Alle fire dører har store flaskeholdere, og om ønskelig kan både «phone box» og opptil fire USB-C-kontakter leveres.

 

1/

Digital betjening i fire nivå

Som i alle nye modeller, satser Audi på en heldigital betjening og flat menystruktur også i Q4 e-tron. Her finnes fire nivåer: Digitale instrumenter eller «Audi virtual cockpit» foran føreren, et sentralt plassert MMI-touchpanel, naturlig stemmestyring og «augmented reality head-up display» (tilvalg).

Med den nyskapende AR-teknologien, vil viktig informasjon projiseres gjennom frontruten i to separate nivå: En statusseksjon, og en seksjon for AR. Informasjon til navigasjon og enkelte av assistentsystemene vil vises som dynamiske projiseringer i veien, ca. ti meter foran bilen. Dette gir føreren en rask og intuitiv assistanse, og er til svært mye hjelp, spesielt ved dårlige siktforhold.

Arealet for AR-visningen tilsvarer en skjerm på ca. 70 tommer. Under finnes det et område for statusvisninger, for eksempel aktuell hastighet og gjeldende fartsgrense. Denne informasjonen se ut til å flyte ca. tre meter foran føreren.

Det største MMI-displayet i Q4 e-tron måler 11,6 tommer, og har en oppløsning på hele 1 763 x 824 pixler. Dette er det største displayet i hele Audis portefølje til nå. Innputt kan gis både med håndskrift, eller med naturlig stemmestyring. Systemet aktiveres med «Hey Audi», og vil forstå mange norske fraser, for eksempel «Hvor er nærmeste ladestasjon». Da vil systemet utføre et online-søk og gi deg svar.

Progressivt og luftig interiørdesign

I Audi Q4 e-tron vil betjening og displayenheter være karakteriske designelementer. Sammen med ventilasjonsdyser, dørkledning og de vinklede delene av dashbordet, utkjør dette en progressiv helhet som understreker bilens luftige følelse av rommelighet.

Rattet i Q4 e-tron er setter også tonen for fremtidens mobilitet. Designet, med dobbelteker og flate parti i toppen og bunnen, er av en ny generasjon. De øvre ekene har touchflater i «black-panel look». Som på en smarttelefon, kan det både trykkes og svipes på flatene – for eksempel når man blar gjennom en liste.

Setene har det ypperste av sikkerhetsteknologi, med både side- og senterairbag, samtidig som de viser nyskapende bruk av bærekraftige materialer – for eksempel kombinasjonen av kunstig lær og microfibermaterialet Dinamica. Det er laget av 45% resirkulert polyester. Sammen med opptil 50% av resirkulert plast i andre materialer, gjør det at sett med seter i Q4 e-tron kan gi 26 1,5-liters PET-flasker et nytt og høyverdig liv.

Understell og assistentsystemer

Høyvoltsbatteriet i Audi Q4 e-tron og Q4 Sportback e-tron ligger under gulvet mellom hjulakslene, noe som gir et lavt tyngdepunkt og en balansert vektfordeling. Kontrollsystemene for fremdrift og understell arbeider tett sammen, noe som gjør den kompakte elektriske SUV-en sikker, sportslig og komfortabel – samtidig.

Om ønskelig kan Audi levere et sportsunderstell til alle Q4 e-tron, som senker karosseriet 15 millimeter (standard på S-line). «Audi drive select» gir tilgang til ulike kjøreprofiler (standard på Sportback), og progressiv styring kan leveres (standard på quattro-modellene). Understellet med demperkontroll – et tilvalg for alle motoralternativene – gir en enda mer utsøkt kjøreopplevelse.

Hjulstørrelsen spenner fra 19 – 21 tommer, med flere aerodynamiske design. Dette bidrar også til økt effektivitet.

Tekniske spesifikasjoner

Icon
Biltype
SUV, Familiebil
Icon
Hjuldrift
4x4, Bakhjulsdrift
Icon
Girkasse
Automat
Icon
Drivstoff
Elektrisk

Artikler

myAudi-appen hjelper deg med å styre din bil sømløst i hverdagen ved å tilby bilstyringstjenester, connect-tjenester og praktisk informasjon om din Audi. For å benytte tjenesten registrerer du deg hos myAudi.

Endelig er den ikoniske modellen A6 lansert som helelektrisk modell, med en rekkevidde på over 70 mil!

Vi hos Albjerk Bil Drammen er Audi Sport forhandler, og kan hjelpe deg med det du trenger rundt RS-modeller. Her er en liste over RS-modeller igjengelig for bestilling hos oss.

For 26 år siden så vi noe som skulle bli starten på en ny Audi opplevelse. I 1994 startet eventyret, hvor den første RS-modellen Audi RS2 Avant så dagens lys. Etter det har vi mange råskinn å sette på listen. Vi hos Albjerk Bil Drammen er Audi Sport forhandler, og kan hjelpe deg med det […]