Audi A6 e-tron concept er lansert

Endelig er den ikoniske modellen A6 lansert som helelektrisk modell, med en rekkevidde på over 70 mil!

Neste generasjon A6 blir 100% elektrisk

På bilutstilligen i Shanghai 2021 fikk vi for første gang se hvordan neste generasjon Audi A6, bygget på den nye PPE-plattformen, kan se ut. Audi A6 e-tron concept viderefører de perfekte proporsjonene vi kjenner fra Audi RS e-tron GT. Den lange akselavstanden, de korte overhengene, den flate kabinen som hviler på store hjul, den dynamiske coupé-taklinjen og myke, stemningsfulle konturer som fremhever quattro-musklene, gir en pekepinn på hvilken kraftpakke dette blir. kraftig pakke.

 

En sprek bil med over 700 km rekkevidde

Selve hjertet i Audi A6 e-tron concept er ladeteknologien med 800 volt. Kun ti minutter er nok til å lade opp tilstrekkelig til å reise mer enn 300 kilometer. Audi A6 e-tron concept med batterikapasitet på 100 kWh lader fra 5 til 80 prosent på kun 25 minutter. Avhengig av stasjonsvariant og utgang, kan coupéen ha en WLTP-rekkevidde på mer enn 700 kilometer.

 

Kommer med quattro firehjulstrekk og spreke ytelser

Audi A6 e-tron concept er bygget på en helt ny teknologisk arkitektur – Premium Platform Electric, også kalt PPE. Som en dedikert batterielektrisk fremdriftsplattform er PPE konstruert spesielt for å utnytte alle fordelene ved dette drivsystemet. Plassert mellom akslene er batterimodulen selve nervesenteret.

PPE-plattformen bærer naturligvis det særegne Audi-stempelet i form av førsteklasses drivlinje, chassis, elektronikkteknologi samt førsteklasses kvalitetsstandarder. Det igjen betyr at Audi A6 e-tron concept også vil tilby quattro-kjøring. Elektriske motorer på både for- og bakaksel genererer en total ytelse på 350 kilowatt og dreiemoment på 800 newtonmeter. Spreke 476 hestekrefter som akselererer fra 0 til 100 kilometer under 7 sekunder er også noe vi ser frem til med denne bilen.

 

Bilen blir lang og romslig
Audi A6 e-tron concept er 1,44 meter høy, 4,96 meter lang og 1,96 meter bred, og har dermed proporsjoner som vi i dag kan sammenligne med både Audi A6 og A7. Likevel, som med alle elektriske biler, føles interiøret til Audi A6 e-tron concept mer romslig. Ved å eliminere overføringstunnelen og utvide akselavstanden gir det mye plass i interiøret.

Kilde: Audi og Elbil24. Foto: Audi.

1/

Få spesialtilbud, nyheter og lokale tips

Meld deg på vårt nyhetsbrev.