Firehjulsdrift med Audi quattro

Lurer du på om du skal velge firehjulstrekk eller ikke? Med firehjulstrekk er du godt rustet mot alle forhold og underlag på norske vinterveier. Det er med på å gi det lille ekstra, som betyr økt trygghet, gode kjøreegenskaper, høy sikkerhet og mye kjøreglede.

Høyt på ønskelisten

Firehjulstrekk står høyt på ønskelisten til nordmenn på vinteren, og i år er intet unntak. Med dagens fokus på innovasjon, teknikk og sikkerhet er det ikke uten grunn at firehjulstrekksystem er et populært valg når man kjøper bil. Det brede utvalget av våre firehjulstrekkere som er tilgjengelig for både nybil- og bruktbilkjøperne våre gjør at flere og flere velger å sikre seg en godt fremkommelig bil på norske vinterveier.

Hvordan fungerer quattro?

Du lurer kanskje på hvordan quattro permanent firehjulstrekk egentlig fungerer? Audis begrep «quattro» betyr permanent firehjulsdrift. Firehjulstrekk fungerer slik at det overfører motorkraften til veien på en helt unik måte. Firehjulstrekksystemet er permanent, så dersom hjulene mister veigrepet på én aksel og det er fare for hjulspinn, overfører den hjulselektive momentstyringen drivkraften til den akselen eller det hjulet som har det beste veigrepet. Det skjer automatisk og kontinuerlig, distribuert gjennom sperren i midtdifferensialen.

Ved firehjulsdrift distribueres i utgangspunktet kraften 40:60, med 40 prosent av kraften på frontakselen, og 60 prosent på den bakre akselen. Hvis det er nødvendig, kan opptil 70 prosent bli fordelt til frontakselen, og opptil 85 prosent til bakakselen for å forhindre at hjulet mister grepet.

Fordelen med firehjulstrekk

Fordelen med permanent firehjulsdrift er at man får bedre grep når man akselererer og bedre sikkerhet totalt sett som følge av et best mulig veigrep. Det som virkelig gjør quattro unikt er følelsen man får når man kjører bil utstyrt med teknologien. Kunder har beskrevet opplevelsen som å være klistret til veien mens man kjører. Vi vil heller si det på en annen måte: quattro permanent firehjulsdrift gir deg en bedre følelse av veien, noe som gir deg økt sikkerhet.

Slik fungerer quattro teknologien

Bedre fremkommelighet og god sikkerhet

Det er for mange enkelt å se fordelene med firehjulsdrift, spesielt hvis du tidligere har kjørt en bil som har dette. Fremkommeligheten vil naturligvis bli bedre når alle fire hjulene jobber samtidig, sett opp mot tohjulsdrift. Norge er fortsatt et land som til tider kan preges av store mengder snø i vinterhalvåret, avhengig av hvor i landet du befinner deg. Selv med dagens elektroniske hjelpesystemer kan ikke fremkommeligheten måle seg med den du finner i en firehjulstrekker, enten du skal kjøre i storbyen eller frakte familien opp på fjellhytta.

En firehjulsdreven bil vil kunne oppleves mer balansert i kjøreegenskapene på glatt føre. En jevnere fordeling av drivkreftene mellom frem- og bakhjul gir bedre balanse i bilen under gasspådrag, ikke minst ut av svinger og opp bakker. Dette gjør at kjøreegenskapene kan oppleves tryggere for mange.

Se på behovene før du bestemmer deg

Vi mener at quattro firehjulstrekk er noe kundene våre burde vurdere om de har behov for når de kjøper bil hos oss, og vi anbefaler alle å unne seg dette hvis man har muligheten til det. Vi råder dere til å ta en titt på hva bilen skal brukes til, hvor du kjører mest og hvor ofte du har behov for den smarte og praktiske fremkommeligheten du oppnår når du kjører en firehjulstrekker. Om du har behov for firehjulstrekk eller ikke koker ofte ned til hva slags behov man har og hvilke egenskaper man setter høyest på ønskelisten. Firehjulsdrift har definitivt sine fordeler, men det er viktig å være klar over at det også finnes mange gode alternativer uten firehjulstrekk, selv på glatt vinterføre. Ønsker du å ta en vurdering på hvilken bil som passer deg i samråd med en av våre ansatte? Ta kontakt med oss så vil vi hjelpe deg.

Kilder: Dinside og Audi.no

Ønsker du et tilbud på en firehjulstrekker?

Få spesialtilbud, nyheter og lokale tips

Meld deg på vårt nyhetsbrev.