Nye elektriske SKODA ENYAQ iV

Den nye ENYAQ iV er endelig her! Bilen, bygget på en modulbasert plattform spesielt utviklet for elbiler har en rekkevidde på inntil 528km (WLTP), bagasjerom på hele 585 liter, 4×4 firehjulstrekk, tilhengerfeste, takstativ og mange smarte løsninger. Med en startpris fra 350.000kr gleder vi oss til å tilby denne bilen til våre kunder. Bilen passer like godt til hverdagskjøring som til langtur, og har god plass til deg og din familie.

 

Pris

Startpris under 350.000,-*!

 

Kontakt oss

Priser og motoralternativer

ŠKODA ENYAQ iV er bygd på Volkswagenkonsernets nye modulbaserte elbilplattform (MEB). Med nye elektriske ENYAQ iV får du mye bil for pengene, smarte og praktiske løsninger, og et design som står frem med en rekke premiumelementer.  Den praktiske og helelektriske familie-SUV-en blir tilgjengelig med både bakhjulsdrift og firehjulsdrift, og med rekkevidder som gjør den til en fullverdig familiebil i daglig bruk – opptil 510 km etter WLTP-standarden. I tillegg blir den rommelig, slik som ŠKODAs modeller er kjent for. 
Klikk her for å laste ned prislisten

Prisene gjelder inkl. frakt og levering Oslo. Forbehold om feil og endring.

 

Modell Effekt Hjuldrift Rekkevidde Pris
ENYAQ iV 50 (52 kWt) 109 kW (148 hk) Bak (en motor) Opptil 340 km Fra kroner 350.900,-
ENYAQ iV 60 (58 kWt) 132 kW (180 hk) Bak (en motor) Opptil 409 km Fra kroner 387.680,-
ENYAQ iV 80 (77 kWt) 150 kW (204 hk) Bak (en motor) Opptil 528 km Fra kroner 457.920,-
ENYAQ iV 80X (77 kWt) 195 kW (265 hk) Firehjuls (to motorer) Opptil 460 km Fra kroner 478.680,-
ENYAQ iV vRS (82 kWt) 225 kW (306 hk) Firehjuls (to motorer) Opptil 460 km Prisen er ikke klar

Ønsker du å se vår kampanje på ENYAQ iV?

Ønsker du deg nye ENYAQ iV er du hjertelig velkommen til å komme innom oss for å bestille bilen sammen med en av våre hyggelige selgere. Har du ikke anledning til å komme innom eller har spørsmål? Kontakt oss!

Høydepunkter

 • Bagasjeromsvolum  på hele 585 liter
 • Mulighet  for tilhengerfeste med hengervekt opptil 1.200 kg
 •    Mulighet for taklast/takstativ
 • 13” frittstående berøringsdisplay
 • Utvendige mål; 4.649 mm lang, 1.879 mm bred og 1.616 mm høy
 • Fraværet av transmisjonstunell gir ekstra rommelighet og god benplass i baksetet.
 • Tilgjengelig med både firehjulsdrift og bakhjulsdrift
 • Tre batteristørrelser med totalt fem ulike kraftpakker
 •   Hurtiglading opptil 125 kW
 • Produksjonsstart mot slutten av  2020. De første kundebilene leveres tidlig i 2021
 •  Nytt «Design Selection»-konsept for interiøret, og merketypisk generøse plassforhold, både for passasjerer og bagasje
 • Egne «Simply Clever»-funksjoner: En egen kabelrenser for ladekabelen, en praktisk hette for ladekontakten og et eget oppbevaringsbur for ladekabelen under gulvet i bagasjerommet.
 • Skal som den første elektriske bilen lede en Tour de France-etappe

 

Rikholdig standardutstyr også i basisversjonen

Samtlige utgaver av ŠKODA ENYAQ iV har et omfattende utvalg av standardutstyr. Det inkluderer blant annet tosoners klimaanlegg, multifunksjons lærratt, nøkkelfri start i form av «KESSY GO», DAB-radio, «Smartlink»-teknologi. LED-lykter og hurtiglading opptil 50 kW.

Med større batteri vil standardutstyret også inneholde for eksempel parkeringssensorer, ryggekamera og oppvarmet ratt. Avhengig av ENYAQ-versjon, vil standardutstyret også inkludere ratthendler for regulering av regenerering også.

1/

Størrelse

ŠKODA ENYAQ iV er som kjent bygget på Volkswagenkonsernets MEB-plattform. Det gjør at selv om bilens utvendige mål; 4,649 mm lang1,879 mm bred og 1,616 mm høy, gjør den noe mindre enn eksempelvis ŠKODA KODIAQ, kan den likevel måle seg opp mot våre største modeller hva innvendig plass angår. Med en akselavstand på 2,765 mm og batteriet plassert under gulvet mellom akslene, får ENYAQ en imponerende romslig kabin og et bagasjerom på hele 585 liter.

 

Praktiske løsninger

ŠKODA ENYAQ iV skal levere på alt det ŠKODA er kjent for å levere på; praktiske løsninger, klasseledende plass og mye bil for pengene. ŠKODA ENYAQ iV blir en fullverdig familiebil med fem seter, ISOfix-fester og et bagasjerom på hele 585 liter. I tillegg blir ENYAQ tilgjengelig med tilhengerfeste med en tillatt hengervekt på opptil 1200 kg, muligheten for takstativ og alt annet du forventer å finne av praktiske løsninger i en ŠKODA i dag.

 

Fulladet hver morgen

ŠKODA ENYAQ iV blir tilgjengelig med hurtiglading opptil 125 kW, hvilket gjør at batteriet lades fra 10% – 80% på 40 minutter. Som standard leveres den med en 230-volts hjemmelader med AC-uttak på 2,3 kW. Det blir også mulig å montere en egen veggboks hjemme som gir 11 kW og lader batteriet fullt på 6-8 timer, avhengig av batteristørrelsen. Du kan med andre ord våkne opp med fulladet batteri hver morgen.

 

130 LED utgjør et imøtekommende «Crystal Face»

ENYAQ iV, den første elektriske SUV-en fra den tsjekkiske produsenten får en unik karakter. Den har en oppreist ŠKODA-grill som er trukket enda lenger fremover. Dette understrekes ytterligere av det innovative «Crystal Face». Fra ENYAQ iV 80 og oppover blir «Crystal Face» tilgjengelig som tilvalg. Da får ENYAQ iV 130 LED-elementer i de vertikale rillene, og en horisontal stripe som belyser ŠKODA-grillen.

Enestående aerodynamikk for økt effektivitet

ŠKODA ENYAQ iV har enestående aerodynamikk for en SUV. Det gir høy effektivitet, og legger grunnlaget for lange rekkevidder. Dette er også synlig i en dragkoeffisient (Cw-verdi) på bare 0,27. Dekk med spesielt lav rullemotstand bidrar også til den gode rekkevidden.

En varmepumpe, standard på iV60, iV80 og iV80x i Norge, blir brukt til oppvarming og avkjøling av kupeen. Dette er en effektiv teknologi for å produsere varme, som kan spare mellom 3 og 4 kWh per 100 km.

Sikkerhet: Nye assistentsystemer

ŠKODA tilbyr ENYAQ iV med nye, innovative sikkerhets- og assistentsystemer. Bilen kan automatisk varsle om kollisjoner med andre kjøretøy, syklister, fotgjengere og faste objekter. «Proactive Crew Protect» strammer automatisk setebeltene ved nødbremsing, og lukker vinduer og panoramataket dersom det er fare for et sammenstøt eller at bilen sklir eller velter.

 

Lys

ENYAQ iV har LED frontlykter og baklykter som standard, mens «Full LED Matrix»-frontlys og full LED baklys i C-form er tilgjengelig som ekstrautstyr. Hvert Matrix-fjernlysmodul består av 24 LED-enheter, som kan kontrolleres individuelt. Dermed kan bilen kjøres med fjernlys hele tiden, uten at møtende trafikk blendes. Dersom kameraet i frontruten oppdager kjøretøy eller personer og objekter som reflekterer lyset, vil den intelligente lysteknologien automatisk slå av deler av lyskjeglen.

 

Head-up display

ENYAQ iV blir den første ŠKODA-modellen som er utstyrt med «head-up display» med «argumented reality». Det projiserer informasjonen på to ulike områder. Den aktuelle hastigheten, men også informasjon fra assistentsystemene og navigasjonsinstruksjoner vises i frontruten, like over dashbordet. Projeksjonssonen for AR-informasjonen er større og høyere oppe. Den vises i veien foran bilen, og har større plass til symboler som retningspiler for navigasjon, informasjon om «Lane Assist» og den adaptive cruisekontrollen, og trafikkskilt og varsler. Føreren kan selv justere plasseringen av visningsområdet, regulere farger og lysstyrke, og velge hvilken informasjon som skal vises.

 

Varsler fare og stopper bilen

Dersom bilen registrerer fare for kollisjon med en fotgjenger, syklist eller et annet kjøretøy, støtter for eksempel «Collision Avoidance Assist» føreren med aktive styreimpulser, og hindrer sammenstøt gjennom en kontrollert unnamanøver. Ved venstresvinger, registrerer «Turn Assist» møtende trafikk tidlig, varsler føreren, og om nødvendig, stopper bilen. Når en dør åpnes, varsler «Exit Warning» passasjerene i bilen dersom et annet kjøretøy eller en syklist nærmer seg bakfra. Dette gjøres akustisk og visuelt, med et lyssignal på innsiden av ytterspeilene.

 

Utvidede funksjoner for «Park Assist»

For å gjøre parkering enda enklere i ENYAQ iV, har ŠKODA utvidet funksjonaliteten til «Park Assist», som til nå allerede har tatt over rattet ved både parallellparkering og parkering inn og ut av luker. I den nye og mer intelligente konfigurasjonen, kan systemet også bremse bilen automatisk for å unngå sammenstøt med fotgjengere og objekter.

Fjernstyrt parkering går ett skritt videre: Det tillater sjåføren å styre sin ENYAQ iV inn i spesielt trange parallell- og lukeparkeringsplasser fra utsiden av bilen, med smarttelefonen og «ŠKODA Connect»-appen. Systemet tar over styring og bremsing automatisk. «Park Assist» har nå også en opplæringsfunksjon. Dette gjør det mulig for førere å lagre den ruten de kjører, for eksempel en fast rute gjennom en trang og sterkt vinklet oppkjørsel. De trenger bare å gjøre dette en gang, så kan bilen repetere ruten automatisk ved ett enkelt tastetrykk. Også her tar systemet over styring og bremsing, og unngår kollisjoner.

Se nærmere på nye ENYAQ iV

Innvendig design

Med «Design Selections» har ŠKODA skapt en helhetlig tilnærming til interiørvalg basert på moderne boligmiljø. Basert på valg av «Design Selection», får alt fra gulvmatter, midtkonsollen og ambientbelysningen en annen følelse og fremtoning. «Lodge» og «ecoSuite»-designene er innrettet på bærekraft. Setetrekkene i «Lodge» er laget av 40% ren ull som er blitt uavhengig testet og sertifisert etter de strenge retningslinjene fra «The Woolmark Company». Setetrekkene har en unik følelse og gir en behagelig sittetemperatur – hverken for varme eller for kalde. Det cognacfargende skinnet som er brukt i «ecoSuite» er produsert på en spesielt bærekraftig måte. Istedenfor kjemikalier, er læret garvet med en ekstrakt fra olivenblader.

 

13-tommer skjerm og innovative funksjoner

Bilen får en stor 13-tommer skjerm som kan betjenes av stemmestyringen «Laura», nytt digitalt dashbord og spesifikke onlinetjenester. Infotainmentsystemet i ŠKODA ENYAQ iV er basert på den siste versjonen av «Modular Infotainment Matrix», og tilbyr tallrike innovative funksjoner som er knyttet til internett. Smarttelefoner kan integreres i systemet med «Smartlink»-teknologi, «Android Auto, «Apple CarPlay» eller «MirrorLink», og de kan lades induktivt med «Phone Box».

 

God lydopplevelse

En forsterker med fire 20-watts kanaler gir perfekt lyd. I ENYAQ 50 iV, driver denne fire høyttalere som standard. Fra ENYAQ 60 iV og oppover er det 8 høyttalere. «ŠKODA Sound System» med til sammen 9 høyttalere er tilbehør. Innebygget eSIM gir permanent tilkopling til internett, og tilgang til mange onlinefunksjoner. Blant annet bruker både trafikkinformasjon og navigasjonssystemet onlinedata. Den omfattende «ŠKODA Connect mobile online services» tilbyr også funksjoner spesielt tilpasset elbiler.

ENYAQ Coupè og vRS

Vi kan bekrefte at ŠKODA ENYAQ iV også kommer som Coupè-utgave med fallende taklinje, slik som konseptbilen ŠKODA VISION iV. I første omgang er det SUV-utgaven som lanseres og åpnes for bestilling.

Coupè-versjonen og vRS-utgaven blir presentert av fabrikken på et senere tidspunkt. Det betyr at dersom du er interessert i Coupè-versjonen eller vRS-utgaven av ŠKODA ENYAQ iV, må du fortsatt vente med å bestille. Likevel ønsker vi å understreke at kø-nummeret ditt fortsatt blir gjeldende for tidlig bestilling når det åpnes for bestilling av ytterligere varianter av ŠKODA ENYAQ iV.

Forbehold om trykkfeil, endring og utsolgt. Bilder kan avvike.

*Kjøpspris er veiledende.

Leveringstiden på ENYAQ iV kan variere og avgjøres som alltid av utstyrsnivå, farge og interiørvalg, batteripakke og annet tilvalgsutstyr. Det er ikke garantert at de som bestiller bilen først får den utlevert først. Priser inkluderer frakt og levering til Oslo. Forbehold om feil og endring.

Tekniske spesifikasjoner

Icon
Biltype
SUV, Familiebil
Icon
Hjuldrift
4x4, Bakhjulsdrift
Icon
Girkasse
Automat
Icon
Drivstoff
Elektrisk

Tilbud / kampanjebiler

Bestille ENYAQ iV?
Leasing eller finansiering?