4MOTION firehjulstrekk gir best veigrep

Lurer du på om du skal velge firehjulstrekk eller ikke? Med firehjulstrekk er du godt rustet mot alle forhold og underlag på norske vinterveier. Det er med på å gi det lille ekstra, som betyr økt trygghet, gode kjøreegenskaper, høy sikkerhet og mye kjøreglede.

Flere velger fremkommelighet

Firehjulstrekk står høyt på ønskelisten til nordmenn på vinteren, og i år er intet unntak. Med dagens fokus på innovasjon, teknikk og sikkerhet er det ikke uten grunn at firehjulstrekksystem er et populært valg når man kjøper bil. Det brede utvalget av våre firehjulstrekkere som er tilgjengelig for både nybil- og bruktbilkjøperne våre gjør at flere og flere velger å sikre seg en godt fremkommelig bil på norske vinterveier.

Volkswagen 4MOTION

Det finnes en rekke firehjulstrekksystemer, hvor noen biler kobler inn firehjulsdriften ved behov, mens andre har 4 hjul i drift permanent. Volkswagens 4MOTION er et permanent firehjulstrekksystem utviklet av Haldex, og det er den femte generasjonen av Haldex-systemet som benyttes i dag. Systemet er et permanent firehjulstrekksystem som hovedsakelig driver forhjulene (90/10). Ved vanskelige kjøreforhold, og ved friksjon, overføres mer kraft til bakhjulene (50/50) helt umerkelig og i løpet av brøkdelen av et sekund. Via den elektroniske differensialbremsen er det alltid det hjulet som har best grep som får overført mest kraft. Volkswagens permanente firehjulstrekksystem 4MOTION er derfor et svært intelligent firehjulstrekksystem som gir lite friksjon og lavt forbruk i daglig bruk, samtidig som det gir topp fremkommelighet og økt sikkerhet ved vanskelige kjøreforhold.

Vi tilbyr flere modeller med 4MOTION til våre kunder, eller GTX som kjennetegner 4MOTION på ID. modellene. Ønsker du deg for eksempel en stor familiesuv som ID.4 GTX, ID.5 GTX eller Tiguan? Eller en mer moderne kompaktSUV som T-Roc? Eller hva med stasjonsvognen Passat Alltrack? Ta kontakt med oss ved spørsmål om våre firehjulstrekkere, så vil vi hjelpe deg med å finne den som passer ditt bruk enten du ønsker stor eller liten bil.

Firehjulstrekksystemet driver hovedsakelig forhjulene (90/10). Ved vanskelige kjøreforhold, og ved friksjon, overføres mer kraft til bakhjulene (50/50) helt umerkelig og i løpet av brøkdelen av et sekund.

Volkswagen

Fordeler med firehjulstrekk

Det er for mange enkelt å se fordelene med firehjulsdrift, spesielt hvis du tidligere har kjørt en bil som har dette. Fremkommeligheten vil naturligvis bli bedre når alle fire hjulene jobber samtidig, sett opp mot tohjulsdrift. Norge er fortsatt et land som til tider kan preges av store mengder snø i vinterhalvåret, avhengig av hvor i landet du befinner deg. Selv med dagens elektroniske hjelpesystemer kan ikke fremkommeligheten måle seg med den du finner i en firehjulstrekker, enten du skal kjøre i storbyen eller frakte familien opp på fjellhytta.

En firehjulsdreven bil vil kunne oppleves mer balansert i kjøreegenskapene på glatt føre. En jevnere fordeling av drivkreftene mellom frem- og bakhjul gir bedre balanse i bilen under gasspådrag, ikke minst ut av svinger og opp bakker. Dette gjør at kjøreegenskapene kan oppleves tryggere for mange.

Fordeler:

  • Det er et smidig firehjulstrekksystem som reagerer lynkjapt på ulike typer underlag
  • Systemet stjeler lite av plassen i bagasjerommet
  • En kombinasjon av Volkswagens firehjulstrekksystem og Volkswagens lynraske og effektive DSG automatgirkasse er for mange det optimale med hensyn til komfort, fremkommelighet og sikkerhet
  • Biler med firehjulstrekk kan ha noe å si for annenhåndsverdi og gjøre den mer attraktiv å selge som bruktbil

Se på behovene

Dersom du lurer på om du skal kjøpe firehjulstrekk eller ikke så er ikke listen med ulemper lang. Det eneste vi ønsker å trekke frem som en bakside er at en bil med firehjulstrekk er noe tyngre enn en tilsvarende forhjulsdrevet bil, noe som gir et et litt høyere forbruk, spesielt ved bykjøring. Disse få ulempene overskygges imidlertid gjerne av firehjulstrekksystemets mange fordeler.

Vi mener at firehjulstrekk er noe kundene våre burde vurdere om de har behov for når de kjøper bil hos oss, og vi anbefaler alle å unne seg dette hvis man har muligheten til det. Vi råder dere til å ta en titt på hva bilen skal brukes til, hvor du kjører mest og hvor ofte du har behov for den smarte og praktiske fremkommeligheten du oppnår når du kjører en firehjulstrekker. Om du har behov for firehjulstrekk eller ikke koker ofte ned til hva slags behov man har og hvilke egenskaper man setter høyest på ønskelisten. Firehjulsdrift har definitivt sine fordeler, men det er viktig å være klar over at det også finnes mange gode alternativer uten firehjulstrekk, selv på glatt vinterføre.

Ønsker du firehjulstrekker?

Ta kontakt med salgsavdelingen for et uforpliktende tilbud!

Få spesialtilbud, nyheter og lokale tips

Meld deg på vårt nyhetsbrev.