Fra brannmann til bilselger

Bli bedre kjent med vår medarbeider Christoffer Andersen. Han kombinerer salg av Volkswagen hos Albjerk Bil Lier med sin stilling som brannmann i Hokksund. Dette mener han er den perfekte jobbkombinasjon!

En god kombinasjon

Christoffer startet studiene på høgskolen hvor han tok en bachelor i økonomi og ledelse. Derfra tok han sats – før alt falt på plass. Nå har han drømmejobbene, hvor han kombinerer nattevakter, kveldsvakter og helgevakter på brannstasjonen med dagjobben som bilselger hos Albjerk Bil Lier, forhandler av Volkswagen og Volkswagen Nyttekjøretøy.

«Jeg begynte å jobbe som brannmann da jeg studerte for om lag 7-8 år siden. I utgangspunktet begynte jeg for å ha en jobb ved siden av studiene, da interessen var der. Jeg har alltid synes det har vært et spennende yrke, og jeg tror det var alle gutters drøm når man var liten. Da jeg var i militæret tok jeg også flere kurs som spisset seg inn mot det å bli brannmann. Etter det har jeg bare fortsatt, fordi det gir meg så mye. Både når det kommer til jobbrelaterte situasjoner, men også på privaten.» forteller Christoffer.

 

Christoffer, som kommer rett fra nattevakt på brannstasjonen rigger seg til bak pc-skjermen klar for en ny dag. Han forteller varmt om hvor fint han synes det er å hjelpe andre i jobben som brannmann. I tillegg forteller han at det er mye action og uforutsigbare jobber, hvor alt kan skje. Det gir en ypperlig kontrast til bilselgerjobben hvor man sitter mye stille, som et innslag av krydder i hverdagen.

– Etter 7-8 år som brannmann har jeg opparbeidet meg en del erfaring, som gjør meg tryggere som person. Tryggheten min kan gjenspeile hvordan jeg er med kundene i butikken som kommer for å kjøpe ny bil. Jeg er veldig tolmodig, og jobben som brannmann har lært meg å lytte til mennesker og deres behov. Det tror jeg er en av mine største styrker som bilselger hos Albjerk Bil.

 

Det er en litt rar kombinasjon, men jeg trives med den varierte hverdagen. Jeg er egentlig ikke så glad i å sitte stille, så det er deilig å få utløp for det fysiske som brannmann. Samtidig liker jeg å møte mennesker. Det gjør jeg her hos Albjerk Bil.

Christoffer Andersen

Helt om natten, helt om dagen.

Når du kommer inn dørene hos oss og skal handle ny Volkswagen av Christoffer, er det en hyggelig, imøtekommende og trygg fyr som møter deg. Christoffer forteller at han er rolig som person, og det er hans fordel både som brannmann og bilselger.

– Jeg reagerer med å holde meg rolig i stressende situasjoner, og det kommer godt med på begge jobbene. Som brannmann er det viktig å holde hodet kaldt, men i hverdagsstresset som bilselger kan det være minst like viktig når det er mange baller i luften og mye som skjer på en gang.

 

Christoffer jobber både kveld, natt og helg som brannmann, i tillegg til sin dagjobb som bilselger hos Albjerk Bil Lier.

– Jeg jobber mye og tar på meg en del ekstra. Det er en liten kabal som skal gå opp, men det er verdt det. Som brannmann jobber man med livreddende arbeid både for mennesker og dyr, og det er to vidt forskjellige jobber jeg har. Den perfekte kombinasjonen er det som driver meg, og jeg anser meg selv som heldig som får det beste fra begge verdener og som kan føle meg nyttig på begge arbeidsplassene. Jeg håper jeg kan sjonglere denne kabalen i lang tid, så lenge jeg er fysisk klar for det.

 

Når vi spør Christoffer om han har en historie å fortelle som brannmann, tar det ikke lange tiden før han setter i gang;

– Jeg husker jeg var på en trafikkulykke, hvor jeg hjalp vedkomne som brannmann. Heldigvis ble det ikke personskade, og det gikk helt fint med vedkomne. Men bilen derimot, den ble dessverre totalvrak. En snau uke etterpå kommer han smilende inn lokalene våre hos Albjerk Bil Lier, og kjøpte ny bil av meg. Det var hyggelig at jeg kunne hjelpe han på begge arbeidsplassene» sier han og smiler.

Få spesialtilbud, nyheter og lokale tips

Meld deg på vårt nyhetsbrev.