Volkswagen ID.4

Gjør deg klar for neste medlem i ID.-familien, SUV-en ID.4. Bilen har verdenspremiere mot slutten av september og serieproduksjonen er i gang.

ID.4 SUV

Vårt neste steg mot fullelektrisk mobilitet er familiebilen ID.4. Den elektriske SUV-en kombinerer det beste fra to verdener; plass og fleksibilitet som i en stor moderne familie SUV med bærekraftig mobilitet og elektriske ytelser. ID.4 er en stor bil og fleksibel med sitt rommelige interiør og lange rekkevidde på inntil 500 km (WLTP). ID.4 blir den første modellen i ID.-familien med mulighet for hengerfeste og takstativ er som skapt for norske forhold.

ID.4 vil først lanseres med bakhjulstrekk mot slutten av 2020* og på et senere tidspunkt bli tilgjengelig som en kraftfull firehjulstrekker (4×4).

*Vi tar forbehold om endringer og avvik. 

Volkswagen starter produksjonen av ID.4

Serieproduksjonen av ID.4 er i gang, og verdenspremieren blir i slutten av september. Med dette understreker Volkswagen sin ambisjon om å bli verdensledende på elektrisk mobilitet.

2021 blir det første helelektriske produksjonsåret på fabrikken i Zwickau. Da skal det produseres rundt 300 000 biler på MEB-plattformen. Fabrikken blir dermed den største og mest høytytende elbilfabrikken i Europa, og inntar en ledende rolle i endringene Volkswagen gjennomfører over hele verden.

Størrelse og plass

ID.4 kjennetegnes med sitt dynamiske og progressive design. Det aerodynamisk finslipte eksteriøret er en perfekt innramming for den revolusjonerende MEB-plattformen: Fronten er kort, akselavstanden er lang, noe som gir suverene plassforhold innvendig. «Open Space» konseptet gir et luftig og lyst bilinteriør. Den nye plattformen er 100% elektrisk og er bygget for å utnytte el-teknologiens muligheter i ID.4 optimalt. For deg betyr dette mer plass, flere tilpasningsmuligheter, økt rekkevidde, mer komfort og bedre kjøreytelser. En fullverdig familie SUV som dekker en families behov. ID.4 vil ta over som det fullelektriske alternativet til familie SUV-en Tiguan.

God rekkevidde, 2WD/4WD og karbonnøytral

ID.4 er bygget som en elbil fra bunnen, slik at fordelene den elektriske fremdriften gir kan utnyttes fullt ut. Med en Cw-verdi på 0,28 og et skalerbart batterisystem, oppnår ID.4 rekkevidder på over 500 km (WLTP). I tillegg får bilen mye plass innvendig. Utvendig gjør de kraftfulle proporsjonene ID.4 tiltalende.

Ved lansering blir SUV-en bakhjulsdrevet, men elektrisk firehjulsdrift kommer også. Plasseringen av batteriet i sandwich-konstruksjonen under gulvet gir et lavt og dermed kjøredynamisk gunstig tyngdepunkt, og jevn vektfordeling mellom akslene. Cockpiten til den elektriske SUV-en er klart strukturert og konsekvent digitalisert. Betjeningen gjøres i stor grad med berøringsflater og intuitiv stemmestyring.

ID.4 er en viktig milepæl for Volkswagen på veien mot å nå klimamålene i Paris-avtalen: Innen 2050 skal konsernet være helt CO2-nøytralt. På samme måte som søstermodellen ID.3, setter også ID.4 en ny standard for bærekraftig bilproduksjon: Produksjonen i Zwickau er CO2-nøytral, slik at bilene blir overlevert til kundene uten COfotavtrykk. Den energikrevende batteriproduksjonen blir for eksempel gjort 100% med strøm fra fornybare kilder.

Intelligente førerassistentsystemer

Cockpiten i ID.4 betjenes nesten utelukkende med touch-funksjoner fra en stor infotainmentskjerm sentralt posisjonert og intelligent, naturlig stemmestyring. Volkswagens første elektriske SUV vil ha et høyt nivå av førerassistent-og sikkerhetssystemer, som bidrar til en sikker og behagelig kjøretur. Disse funksjonene bidrar til at du kan fokusere på å nyte kjøreturen.

Ønsker du å holde deg oppdatert om ID.4?

Få spesialtilbud, nyheter og lokale tips

Meld deg på vårt nyhetsbrev.