Informasjon om lading av Audi e-tron

Med rekkevidden til e-tron, og normal hverdagskjøring, har de færreste behov for å lade i løpet av dagen. For lengre reiser er det derimot viktig å ha gode lademuligheter underveis. Her forklarer vi hva du trenger for å lade bilen både hjemme og på farten med hurtig og «normal» ladehastighet.

Lade hjemme

Audi e-tron gir deg mange lademuligheter, og før du bestiller kan det være lurt å undersøke hvilke muligheter du har hjemme. Alle Audi e-tron leveres med to stk standard ladekabler. I tillegg får du tilbud om en fastmontert vegglader som forenkler hjemmeladingen ytterligere.

  • Ladekabel til offentlige ladestasjoner 11 kW (medfølger)
  • Ladekabel med betjeningsenhet med både husholdningsstøpsel og industristøpsel 11 kW (medfølger)
  • Fastmontert vegglader med kapasietet fra 3,6 til 22kW (ekstrautstyr)
1/

Lading av Audi e-tron er super enkelt med muligheten for 120kW hurtiglading som gir bilen opptil 80% batterikapasitet på kun 30 minutter!

Hvor raskt du lader avhenger av kapasitet

Kapasitet med standardutstyr
Audi e-tron har 11 kW som standard ladekapasitet, og dette er mer enn hva en vanlig husholdning vil kunne levere, som normalt har 7,2kW.

Eksempel: Bilen har et batteri på 95kWh og en rekkevidde på 400 km. Ved 11kW lading vil bilen være fulladet på cirka 8 timer og 30 minutter. Lader du på 7,2kW (1 fase 230V 10A) vil det cirka 12 timer og 30 minutter.
Merk at ved jevnlig lading må stikkontakten han en dedikert kurs. Vi anbefaler å kontakte en elektriker for å unngå overbelastning og uforutsigbar ladetid.

Raskere og sikrere med fastmontert vegglader

Med en egen ladeboks kan du lade bilen både raskere og sikrere enn ved lading gjennom en vanlig stikkontakt. Du lader raskere fordi en ladeboks utnytter e-tron’s ladekapasitet på 32A. Lader du med en vanlig stikkontakt begrenses ladekapasiteten til maksimalt 10A. Ved installasjon av en ladeboks får du en dedikert kurs som gir all strøm til bilen, riktig sikring og jordfeilvern. I tillegg får du beskjed om eventuelle feil, og stopper strømtilførselen når bilen er fulladet.

Lade på farten

Med rekkevidden til e-tron, og normal hverdagskjøring, har de færreste behov for å lade i løpet av dagen. For lengre reiser er det derimot viktig å ha gode lademuligheter underveis. Her forklarer vi hva du trenger for å lade hurtig og «normalt».

Normallading

Krever Type 2-kabel (standardutstyr)
Effekt fra 3,6 opp til 22 kW
Fungerer på over 70 000 offentlige ladestasjoner i Europa
Pris varierer, noen er gratis

Hurtigglading

Effekt på 40 opp til 150 kW
Ladestasjoner med fast kabel som plugges i bilen
Du trenger en ladebrikke fra operatør, Elbilforeningen, eller e-tron Charging Service
everandører: Fortum Charge & Drive, Grønn Kontakt, BKK, Circle K, Ionity

Ionity ultralading

Ionity er et nytt ladenettverk med høyhastighetsladere i Europa. Innen 2020 vil Ionity-nettverket bestå av 400 høyhastighetsladere langs hovedveiene i Europa, og 20 av dem vil befinne seg på Circle K-stasjoner rundt om i Norge.

  • Et samarbeid mellom Volkswagen Group og Porsche, BMW, Mercedes og Ford
  • Effektnivå på opptil 350 kW
  • e-tron kan lades nesten fullt opp på under 30 minutter
  • Last ned IONITY app, eller bestill e-tron Charging Service for å komme i gang.

Ønsker du veiledning angående lading?

Få spesialtilbud, nyheter og lokale tips

Meld deg på vårt nyhetsbrev.