Bedre rekkevidde på Audi e-tron i vinterhalvåret

Ønsker du å spare litt på rekkevidden i vinter? Mange lurer på hvordan de kan få mer ut av rekkevidden og hva man kan forvente av batterikapasiteten på Audi e-tron nå som vinterhalvåret er i gang for fullt. Vi har derfor samlet noen punkter som omhandler hvordan du kan få bedre rekkevidde i vinterkulden på din e-tron 55 og 50.

8 tips du kan få nytte av i vinter

 1. Sett på forvarming før du kjører
  Dette gjør at du slipper å bruke masse batterikapasitet på oppvarming av kupeen når du begynner å kjøre. Dette kan med fordel gjøres når bilen står til lading.
 2. Bruk setevarme og rattvarme
  Bruk av setevarme og rattvarme er mer energieffektivt enn varmeapparatet, selv på elbiler med varmepumpe slik som Audi e-tron har. Hvis du bruker ratt- og setevarme, kan du gjerne gå en grad eller to ned på kupévarmen – og samtidig spare strøm.
 3. Varmepumpe = vinterbonus
  En varmepumpe slik som e-tron har utnytter energien til oppvarming langt mer effektivt. En varmepumpe gir litt forenklet normalt 1/3-1/4 av normalt energibruk til oppvarming.
 4. Tilpass kjørestilen etter forholdene – og regenerér
  På veier med snø og is er det lurt å senke farten for å få god oversikt slik at du ikke skaper farlige trafikksituasjoner. Dette fører også til at du bruker mindre av batterikapasiteten og øker rekkevidden.
 5. Sjekk lufttrykk i dekkene
  Å kjøre med for lavt lufttrykk i dekkene øker rullemotstanden og energiforbruket. Det samme gjelder hvis du kjører med piggdekk. Det kan derfor være lurt å velge piggfrie dekk hvis dette er mulig.
 6. Hurtiglad når batteripakken er varm
  Det mest gunstige for batteriet og økonomien er å hurtiglade når batteripakken er varm. En kald batteripalle har lavere kapasitet. Sett ladingen på tidsinstilling, slik at den alltid er ferdig ladet før du skal kjøre avgårde. Hvis du har tilgang til innendørs parkering av bilen er dette en fordel, da blir ikke batteripakkn kald og rekkevidden øker.
 7. Unngå fuktighet i bilen
  Tørk med fordel bilen godt i dørkarmer, rundt rutene og dørlåsene etter vask på vinterstid. Setter du deg inn med snø på sko og klær er det også en fordel å tørke opp det vannet som blir liggende. Dette for og forhindre at dører og dørlåser fryser, i tillegg til at det kan gi ekstra dugg på ruter og is på innsiden av rutene.
 8. Fersk elbilist? Bruk eco-kjøreprogrammet
  Eco-kjøreprogram hjelper deg å spare på batteribruken frem til du blir trygg på hvordan din elbil oppfører seg når det kommer til rekkevidden på ulike distanser og i ulike temperaturer.

Har du spørsmål rundt rekkevidden til Audi e-tron på vinterstid er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss.

Kilder: Disse åtte tipsene er basert på elbilforeningens liste, og tilpasset til kjøring av Audi e-tron på vinterstid. Ønsker du å lese hele saken, kan du lese den her.

Har du spørsmål om rekkevidde?

Få spesialtilbud, nyheter og lokale tips

Meld deg på vårt nyhetsbrev.