Nye ŠKODA Octavia – Nå også som ladbar hybrid og RS

Populære ŠKODA OCTAVIA har lenge holdt posisjonen som en av Norges mest populære bilmodeller. Dette til tross for at den bare har vært å få med bensin- eller dieselmotorer. En helt ny generasjon av ŠKODAs bestselger er på vei – med større plass, nytt designspråk og ikke minst: OCTAVIA blir nå tilgjengelig som ladbar hybrid! De samme gode kvalitetene du forventer av en familiebil, bare enda bedre! 

Neste generasjon ŠKODA OCTAVIA

Større og med mer plass

OCTAVIAs fjerde generasjon blir større med enda bedre plass enn sin forgjenger, med nok plass til deg og din familie. Stasjonsvognen blir hele 22mm lenger og 15mm bredere enn dagens modell, og blir derfor 4,689 mm lang og hele 1,829 mm bred. Akselavstanden er 2,686mm. Benplassen i baksetet økes med 78mm og bagasjerommet i stasjonsvognen øker til klasseledende 640 liter.

Nytt interiørkonsept og teknologiske fremskritt

Interiøret har fått et helt nytt design, med blant annet to 10-tommers skjermer. Nye og mer ergonomiske seter tilbys for første gang, med både kjøling, massasje og sportssete som ekstrautstyr. Bilen blir den første ŠKODA-modellen som kan leveres med head-up display. Det er også første gang «shift-by-wire»-teknologi blir tilgjengelig i en ŠKODA, som betyr at den tradisjonelle girspaken er byttet ut med en ny kontroll-modul i midtkonsollen. Bilen får også en rekke nye sikkerhet- og assistentsystemer som gjør at du og din familie kan føle dere trygge til en hver tid.

Nye OCTAVIA iV - Ladbar hybrid i "norsk utgave"

ŠKODA presenterer en spennende nyhet, nemlig en «Norges-utgave» av den ladbare hybriden Octavia iV. Her yter en 1,4 TSI bensinmotor i kombinasjon med en elektrisk motor som gir en systemeffekt på 204 hk med et samlet dreiemoment på 350 Nm. Batteriet er et litium-ion-batteri på 13 kWh som gir elektrisk rekkevidde på inntil 60 km (WLTP). Denne utgaven blir tilgjengelig i utstyrsnivåene Ambition og Style, og bagasjerommet rommer 490 liter, så her har man godt med plass til familien.

Og ikke nok med at bilen kommer som ladbar hybrid, den kommer som RS-modell også! Her får du alt du trenger i en familiebil, i tillegg til ekstra krefter og et sportslig utseende.

Nye OCTAVIA RS iV - Sportslig ladbar hybrid

Ikke bare kommer nye OCTAVIA som ladbar hybrid, den kommer også i en ladbar RS-versjon! Dette inkluderer blant annet lekre detaljer som sorte lettmetallfelger over røde bremsekalipere som forsterker fet sportslige utseendet. Det gjennomgående mørke interiøret har flere tøffe detaljer, som kontrastsøm i sportssetene og på multifunksjonsrattet.

Rask og sportslig

OCTAVIA RS iV blir den nye toppmodellen blant bestselgerne med en systemeffekt på gode 245hk. Effekten kommer fra en 1,4 liters TSI bensinmotor i kombinasjon med en elektrisk motor med 116hk. Det holder  til en akselerasjon fra 0 til 100 på bare 7,3 sekunder, mens toppfarten er oppgitt til 225 km/t. Et litium-ion batteri på 13 kWh betyr at ŠKODA Octavia RS iV kan nå en rent elektrisk kjørelengde på opptil 60 km (WLTP).

Forbehold om trykkfeil, informasjonsfeil og endring. Kilder: ŠKODA og https://bilstoff.no/skoda-octavia-ladbar-hybrid-skal-viderefore-suksessen/

Få spesialtilbud, nyheter og lokale tips

Meld deg på vårt nyhetsbrev.