ID. familien – Fremtidens elbiler

ID.-modellene er fremtidens elbil familie fra Volkswagen. De byr på elektrisk kjøring uten lokale utslipp. Kort oppsummert er de den perfekte løsningen på fremtidens transportutfordringer. Under ser du en kort presentasjon av hele ID. familien inkludert konseptene.

Én modul. Mange modeller.

Volkswagen gjør storsatsning på elbil i årene fremover. Våre ID.-modeller markerer starten på en ny æra av elektrisk mobilitet som er både intelligent, innovativ og bærekraftig. Og fremfor alt: for alle. For at en ny idé skal kunne medføre endringer, må nemlig alle kunne være med. Den modulbaserte plattformen for elbiler, forkortet MEB, tilbyr elbiler som oppfyller alle kravene du har til en bil, enten du trenger en bybil, en SUV eller en stor 7-seter. Her får du mer plass, flere tilpasningsmuligheter, bedre komfort og høyere ytelser enn noensinne. Kort sagt en helt ny elbilopplevelse.

ID.3 1ST - Først ut og åpen for bestilling

Volkswagen ID.3 1ST er første bil ut, og starten på reisen. Her møter elektrisk ytelser på 204 hk, innovativt design og en rekkevidde som egner seg til lange kjøreturer på inntil 420 km (WLTP). Som skapt for mennesker som trenger stor plass og lang rekkevidde i hverdagen. ID.3 1ST har eksklusive detaljer som umiddelbart viser at den er den første i ID.-familien. Detaljene omfatter 1ST-logo, markant bakstolpe-design, 1ST-rattdekor og pedaler i play- og pausedesign samt en spesiell velkomsthilsen på infotainmentskjermen. Som kunde av ladetjenesten vår, We Charge, kan du lade bilen kostnadsfritt det første året (maks. 2000 kWh), over hele Europa. Allerede nå kan du sikre deg din eksklusive spesialutgave ID.3 1ST som endelig er lansert og vist frem til våre norske kunder. Forhåndsbestill og sikre deg en begrenset spesialutgave av ID.3 1ST i dag her. Og det beste av alt: du er garantert å få levert bil i 2020!

ID. CROZZ - Klar når du er det

Konseptbilen til ID. Crozz fra Volkswagen representerer fremtidens elbil. En moderne crossover som kombinerer styrkene til en SUV med elegansen til en coupé. Den er full av innovasjoner som gjør at den glir dynamisk og lydløst langs svingete veier. En gang i fremtiden vil du også kunne kjøre på autopilot, og da er det bare å lene seg tilbake og nyte utsikten. Denne digitalt tilkoblede bilen kan du til og med snakke med, så gjør deg klar for en ny hverdag. Med ID. Crozz har du friheten til å gjøre alt det som er viktig for deg, uansett hvor ferden går. Rekkevidden er derfor så lang at nesten ingen reisemål er for langt unna.

ID. Crozz ble utviklet for å gi deg mer frihet og mer plass. Derfor har vi fokusert spesielt på å utelate det overflødige, for eksempel B-stolpen. Seteryggene og midtkonsollen kan også enkelt justeres, slik at du får mer plass til det som er viktig for deg. I ID. Crozz med elektrisk firehjulstrekk tar du deg frem nesten overalt. Takket være ny teknologi vil du snart kunne få en rekkevidde på opptil 500 km på én lading. Ta en ferie fra hverdagen sammen med noen du er glad i, eller alene. Nyt en sportslig kjøretur uten lokale utslipp.

ID. VIZZION - Visjonen for fremtidens elbil

Konseptbilen ID. Vizzion er, som navnet røper, vår visjon for fremtidens elbil: en premium sedan med progressiv design, intelligent kupékonsept og banebrytende teknologi. Elmotoren på for- og bakakselen sørger for firehjulstrekk med spesielt dynamisk akselerasjon. Det kraftige litium-ion-batteriet, som er integrert i gulvet, gir en rekkevidde på 665 km. Med ID. Vizzion er du alltid midtpunktet. Det merker du allerede før du setter deg inn. Bilen kjenner deg nemlig igjen ved hjelp av ansiktsgjenkjenning og åpner dørene for deg. I tillegg blinker LED-lys som omkranser bilen. Den rommelige kupeen har komfortable og ergonomiske seter. Sidevinduene og panoramaglasstaket kan om ønskelig gjøres mørkere. Med ID. Vizzion blir helautomatisert kjøring en realitet. Takket være toppmoderne teknologi kan bilen selv bli fører.

Det eneste du må klare deg uten, er rattet. Betjeningselementene er virtuelle og projiseres ved hjelp av utvidet virkelighet i kupeen. Du må ha på deg VR-briller for å kunne se dem. Interaksjonen er intuitiv og derfor svært enkel. ID. Vizzion gjenkjenner bevegelsene dine og forstår hva du sier. Etter en stund vil den også stille seg mer og mer inn etter dine preferanser og behov. Det høres ut som science fiction, men snart er dette science uten fiction. Dørene på ID. Vizzion, som åpnes i hver sin retning, gjør at du kommer deg komfortabelt inn i og ut av den fullstendig nyutviklede kupeen. «Open Space»-konseptet gir deg følelsen av å sitte midt i en rommelig designlounge.

ID. R - #ChallengeacceptID

Sett en verdensrekord, uten å etterlate spor. Samtidig som Volkswagen jobber hardt med overgangen til elektrisk mobilitet, setter den elektriske løpsbilen ID.R stadig nye rekorder. ID.R har allerede satt rekorden som raskeste bil noensinne i Pikes Peak i 2018 og nylig tok den elbil rekorden på Nürburgring Nordschleife. ID.R slo den tidligere rekorden på Nürburgring med en rundetid på 6:05,336 minutter, en forbedring på over 40 sekunder! Etter at den i 2018 på imponerende vis satte rekord under Pikes Peak International Hill Climb med en rundetid på 7:57,148 minutter, har Volkswagen videreutviklet ID.R ytterligere. Neste utfordring er Tianmen Mountain i Kina. #challengeacceptID

Den viktigste oppgaven til ID.R er ikke å sette den ene rekorden etter den andre på tøffe racerbaner rundt om i verden, men derimot å fungere som forbilde og teste teknologier for nye elbiler hos Volkswagen. ID.R viser på hva fremtidens elbiler kan tilby. Bilen er foran konkurrentene og forut for sin tid. For å sette ny verdens rekord holder det ikke med en rask elbil. Man trenger nye ideer som hele tiden sørger for å holde utviklingen på et høyt nivå. Elektrisk mobilitet er et svært dynamisk område der det ikke bare handler om hastighet på veien, men også om fart i utviklingen. Hver eneste kilometer som ID.R elektrisk sportsbil kjører kommer derfor alle modellene i ID.-familien til gode. ID.R setter ikke bare verdens rekorder for elbiler på de tøffeste banene verden over, den er også en ledende teknologi plattform for ID.-familiens elbiler og forbilde for en hel generasjon elbiler og elektriske sportsbiler.

ID. BUZZ - Føl deg som hjemme over alt

Med konsept-elbilen ID. BUZZ bringer vi den legendariske folkevogn bussen tilbake på veien. Denne modellen gir deg frihetsfølelse med avansert teknologi og et fleksibelt plasskonsept. Dette er fremtidens elbil for eventyrlystne mennesker. ID. BUZZ fra Volkswagen er familiens følgesvenn i en hektisk hverdag. Elbilen gir deg nemlig alt du trenger for å gjøre dagen enklere: moderne komfort, en helt ny kupédesign og snart en helautomatisert kjøremodus. or at du skal føle deg fleksibel i din ID. BUZZ har vi fokusert på optimal plassutnyttelse. Det rommelige bagasjerommet gir deg god plass til alt du må ha med. Og om du ønsker det, kan du raskt og enkelt få mer plass i kupeen med de fleksible setene.

AR-head-up-displayet projiserer navigasjonen direkte på veien, foran bilen. Takket være projisering med utvidet virkelighet ser du retningspilen akkurat der du skal kjøre. Slik kommer du frem dit du skal uten å ta blikket fra veien. Istedenfor de typiske runde frontlyktene har ID. BUZZ intelligente LED-«øyne», som kommuniserer interaktivt med føreren og forbipasserende. Hvis du for eksempel skal svinge, «ser» frontlyktene i den aktuelle retningen. Og når ID. BUZZ registrerer fotgjengere eller syklister langs veikanten, «ser» den på dem og vekker deres oppmerksomhet med et diskré lyssignal. Det må sies å være temmelig nyskapende, eller hva? ID. BUZZ er utstyrt med våre beste ideer, og er med på å omdefinere bilens funksjon for oss i dag. Den er en veiviser, et mobilt hjem og et sted der du kan vise dine kreative sider. Ettersom ID. BUZZ er en konseptbil, må du imidlertid dessverre vente litt på denne modellen.

ID. BUZZ CARGO - Fremtidens 100% elektriske varebil

Høsten 2018 lanserte Volkswagen el varebilen ID. Buzz Cargo concept på varebilmessen IAA i Hannover. Kort oppsummert forventes bilen leveringsklar fra 2022 hvis alt går som planlagt. Antatt rekkevidde opptil 548 km (WLTP) takket være den modulære MEB-plattformen den er bygget på.. Hurtiglader skal gi 80 % batterikapasitet på 30 min. Maksimal nyttelast estimert til ca. 800 kg. Designet baserer seg på personbilvarianten ID. Buzz som igjen er en fornyelse av den folkekjære Volkevognbussen T1 type 2. Slik det ser ut i dag blir ID. Buzz verdens første multifleksible elbil og varebil i ett. Elvarebilen blir digital og kombinerer moderne design med stor plass og lang rekkevidde.

ID. Buzz Cargo vil være utviklet på den helt nye MEB-plattformen fra Volkswagen som innebærer at el varebilen er bygget «fra batteriet og opp». Det betyr at ID. Buzz Cargo er planlagt og designet som 100 % elbil fra dag én, uten kompromisser på teknologi, plass, batteri/rekkevidde og muligheter for oppgraderinger i fremtiden. Plattformen er i tillegg skalerbar som gjør at Volkswagen Nyttekjøretøy i fremtiden også kan tilby nye bilmodeller i ulike segmenter som tilfredsstiller kundebehov på denne plattformen. ID. Buzz Cargo vil på samme måte som e-Crafter, være nok et symbol på optimal teknologi for utslippsfri varetransport i bysentre da den i stor grad forventes å være selvkjørende. Dette er et ideelt elektrisk transportkonsept for varelevering i urbane strøk.

Ønsker du mer informasjon?

Få spesialtilbud, nyheter og lokale tips

Meld deg på vårt nyhetsbrev.