Elbil

I Norge finnes det flere fordeler med elbil som du ikke får med biler med forbrenningsmotor. I tillegg reduserer elbilene fra våre merker blant annet utslipp, lokal forurensing og støy i trafikken. Våre elbiler dekker ulike behov for rekkevidde, lading, plass og praktiske løsninger. Ønsker du å kjøpe elbil? Vi hjelper deg! Se og bli kjent med våre elbiler hos oss.

Fordeler med elbil

Med et attraktivt utvalg av batteristørrelser, kraftige infrastrukturløsninger og intelligente tjenester kan du dra nytte av alle fordelene med elektrisk kjøring i hverdagen uten utslipp, på ferie eller noe midt i mellom uten rekkeviddeangst.

  1. Det er ingen moms og engangsavgift ved kjøp og leasing av elbil,også på tilleggsutstyr kjøpt sammen med bilen. (Momsfritaket og fritak for engangsavgift er garantert av regjeringen ut 2021).
  2. Hvis du som skatteyter kjører elbil som firmabil, reduseres bilens skattemessige listepris med 40 prosent.
  3. Med elbil kan du parkere gratis eller betaler maks halv pris på kommunale parkeringsplasser i mange kommuner (opp til hver enkelt kommune).
  4. Du kjører gratis eller med redusert takst gjennom alle bompasseringer.
  5. Med elbil har du adgang til å kjøre i kollektivfeltet enkelte steder i landet (Følg skiltningen for unntak og begrensinger).
  6. Du kan lade elbilen gratis ved mange offentlige parkeringsplasser og ladestasjoner.
  7. Halv pris for elbiler på de fleste ferger i Norge, også på verdikort. Du betaler ellers kun for sjåfør og passasjerer.

Oppdatert april 2021. Kilde: Volkswagen

Audis elektriske modeller

Audi har så langt kommet et godt stykke på vei med sine elektrifiserte modeller. Audi e-tron og Audi e-tron Sportback er de første serieproduserte elbilene fra Audi. Nå kan vi endelig også tilby e-tron GT, RS e-tron GT og Q4 e-tron til våre kunder. Audis elektriske biler tilbys med det kjente firehjulstrekksystemet quattro, masse god plass til alt du trenger og en unik komfort og kjøreglede.

Skodas elektriske modeller

Skoda er i full gang med elektrifiseringen og har så langt to elbiler i sitt modellspekter. Her finner du den lille og praktiske Citigo e iV, i tillegg til den større og familievennlige SUV-en ENYAQ iV. Sistnevnte leveres med 4×4 firehjulstrekk, og alt annet du trenger for norske veier.

Volkswagens elektriske modeller

Volkswagen er i full gang med helelektriske biler, og ID.-familien utvides fortløpende. Bilene byr på mer enn bare elektrisk kjøring: ID. er ditt personlige rom på fire hjul. Så langt kan du kjøpe ID.3 og ID.4 hos oss, med en rekke andre modeller planlagt for de kommende årene. Vi tilbyr også den lille og praktiske elbilen e-UP.

Vi har også elektriske modeller hos Volkswagen Nytttekjøretøy.

Lading av elbil

Lade elbil hjemme

Du kan lade elbil hjemme og ute med normallading, også kalt AC-lading. Normallading benytter vekselstrøm (AC) og lading av batteriet skjer via bilens innebygde «onboard-lader». For lading hjemme er den tryggeste og beste løsningen å installere en egen hjemmelader. En hjemmelader er en mer sikker løsning sett opp mot lading via stikkkontakt, som i tillegg gjør det mulig å lade med høyere effekt som gir et raskere resultat. En hjemmelader har også innebygde sikkerhetsfunksjoner som gjør lading av både elbil og ladbar plug-in-hybrid trygg. Lading av elbil på vanlig stikkontakt bør kun benyttes til nødlading da dette kan være brannfarlig. Strømkursen må være innlagt i henhold til gjeldende regelverk (norm NEK 400:2014): Maks 10A sikring og jordfeilvern Type B.

 

Hurtiglading

Selv om våre elbiler har godt med rekkevidde, vil man i noen tilfeller ha behov for rask lading for å komme helt fram til bestemmelsesstedet. Da er hurtiglading et godt alternativ. Ved å hurtiglade bilen kan de fleste elbiler lades opptil 80% på under en halvtime.

Kilder: Volkswagen.no og ladestasjoner.no