Alt du trenger å vite om Audi e-tron 55 og 50

Audi e-tron er den første helelektriske produksjonsbilen fra merket med de fire ringene. I 2019 har vi hatt gleden av å kunne tilby Audi e-tron 55 til våre kunder. Nå er bilen tilgjengelig i to utgaver, nemlig Audi e-tron 55 og Audi e-tron 50.

Den første helelektriske serieproduserte bilen fra Audi

Audi e-tron skaper ikke bare en elektrisk stemning når den er i bevegelse, men også når den står stille. De mange små designdetaljene: e-tron-stripene, som går igjen i lyktene både foran og bak, markeringen av batteriets plassering langs sidene, de oransje detaljene, skarpe linjer som forener historie og fremtid, og fraværet av et eksosanlegg, er bare noen av mange subtile hint i retningen Audi er på vei, og understreker at e-tron representerer fremtiden.

Audi e-tron har alt av teknologiske nyvinninger fra Audi, og tilbyr det beste fra alle verdener – imponerende kjøre-egenskaper med det nyutviklede elektriske quattro firehjulstrekksystemet, komfort og premiumfølelse med et lavt støynivå, luksuriøst og innovativt interiør, imponerende ytelser, over 400 kilometer rekkevidde etter WLTP-standarden, opptil 150 kW hurtiglading, og for første gang på en produksjonsbil – virtuelle sidespeil. Dette er bare noen av årsakene til at Audi e-tron gir en helt spesiell kjøreopplevelse.

Forskjellen på Audi e-tron 55 og 50

Tallene 55 og 50 er bilens modellbetegnelse/ytelsesbetegnelse. Tallet 50 vil si modeller som har fra 286hk/210kW opp til 332hk/244kW, mens 55 vil si modeller som har fra 245kW/333hk til 319kW/434hk.

Audi e-tron 50 quattro er nær identisk med Audi e-tron 55 quattro, og kommer også med mye utstyr inkludert som standard. Det er størrelsen på batteriet, motorene og rekkevidden som er forskjellig. Den nye e-tron-versjonen får lavere vekt og en enda mer effektiv drivlinje. Samtidig får den all den samme teknologien og de eksklusive løsningene som ble lansert med Audi e-tron 55 quattro. I tillegg blir S-line eksteriør nå også tilgjengelig på Audi e-tron for første gang med denne versjonen.

Audi e-tron 50 quattro er nær identisk med Audi e-tron 55 quattro, det er størrelsen på batteriet, motorene og rekkevidden som er forskjellig.

Magnus Løver

Salgssjef Audi Albjerk Bil Drammen

Audi e-tron 55 quattro

Audi e-tron har alt av teknologiske nyvinninger fra Audi, og tilbyr det beste fra alle verdener – imponerende kjøre-egenskaper med det nyutviklede elektriske quattro firehjulstrekksystemet, komfort og premiumfølelse med et lavt støynivå, luksuriøst og innovativt interiør, imponerende ytelser, over 400 kilometer rekkevidde etter WLTP-standarden, opptil 150 kW hurtiglading, og for første gang på en produksjonsbil – virtuelle sidespeil som ekstrautstyr. Dette er bare noen av årsakene til at Audi e-tron gir en helt spesiell kjøreopplevelse. Bilen har et batteri på 95kWh. Audi e-tron kommer også i en utvalgt modell med kortere levering, Audi e-tron 55 Fast Track.

Med god plass til fem personer, og 660 liters bagasjerom (600 liter bak og 60 liter i lasteluken foran for blant annet ladekabler) og så mye som 1725 literom baksetene legges ned, er dette også den perfekte familiebilen. Med tilvalg av tilhengerfeste kan Audi e-trontrekke henger med vekt inntil 1 800 kilo, eller eksempelvis brukes til sykkelstativ. En av nøkkelårsakene til Audi e-trons sportslige karakter og enestående dynamiske egenskaper, er den lave og midtstilte plasseringen av batteriet gir nær 50/50 vektfordeling på akslingene. Det gir bilen lang rekkevidde, og gjør at den egner seg godt for langturer.

De to elektriske motorene har en ytelse på tilsammen 265 kW, og et dreiememoment på hele 561 Nm. Alle kreftene blirtilgjengelig i løpet av et brøkdels sekund når man trykker på gasspedalen. Skifter man kjøremodus til sport, og trykker gasspedalen helt ned, aktiveres boost mode i åtte sekunder. Her leverer motorene hele 300kW og dreiemomentet øker til 664 Nm, og 0 – 100 gjøres unna på 5,7 sekunder. Ved kjøring på motorveien senkes bilen med så mye som 26 millimeter for å forbedre stabiliteten og aerodynamikken, da dette bidrar til å gi maksimal rekkevidde. I offroad-modus kan bilen heve seg hele 35 millimeter. Dersom sjåføren også aktiverer Lift-funksjonen i Audi drive select, heves bilen med ytterligere 15 millimeter. Dette viser at Audi e-tron er en fullverdig SUV med eksepsjonell fremkommelighet.

Audi e-tron 50 quattro

Audi e-tron 50 er den nye og rimeligere versjonen Audi e-tron 50! Bilen vil være vær identisk med e-tron 55, og det er størrelsen på batteriet, motorene og rekkevidden som er forskjellig. Nye e-tron 50 quattro er en stor SUV som oppfyller behovene til de fleste i det norske familiesegmentet, både med tanke på størrelse og plass, og dessuten det daglige behovet for rekkevidde – med mye småkjøring i hverdagene og enkelte langturer i helger og ferier. I tillegg gjør prisen at bilen er innenfor rekkevidde hos mange. Audi e-tron 50 quattro kombinerer stor plass, høy sikkerhet, quattro firehjulsdrift, høy bakkeklaring, høy komfort og premium kvalitet. Det gjør Audi e-tron 50 quattro til et attraktivt alternativ for nordmenn som ønsker å kjøre elektrisk. Bilen kommer med en rekkevidde på godt over 300km etter WLTP, mulighet for 120kW hurtiglading som gir bilen opptil 80% batterikapasitet på kun 30 minutter og hele 313 hk!

Audi e-tron 50 quattro lanseres med egne attraktive og markedstilpassede modeller for det norske markedet. Launch Edition som er introduksjonsmodellen, e-tron Advanced Business og e-tron Advanced Sport.

Standardutstyr i Norge på Audi e-tron:

 • Stor navigasjon, MMI Navigasjon Pluss
 • Regulerbar luftfjæring foran og bak
 • Forberedelse for Audi Trådløs Lading
 • Cruise control
 • Parkeringssensorer foran og bak
 • 19 tommers aluminiumsfelger
 • Audi Connect
 • To elektriske varmere -oppgradert oppvarmingsfunksjon i kupéen
 • Virtual cockpit
 • Elektrisk bakluke
 • Parkeringssystem foran og bak med omgivelsesvisning
 • LED frontlys

Dette er standardutstyret på innstegsmodellen. I Norge vil vi tilby ulike utstyrsversjoner med ferdig sammensattepakker, i tillegg til skreddersøm. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Dimmensjoner og tilhengervekt:

 • Høyde 1 616 millimeter
 • Lengde 4 901 millimeter
 • Bredde 1 935 millimeter
 • Akselavstand 2 928 millimeter
 • Bakkeklaring 172 millimeter
 • Tilhengervekt: 1 800 kilogram

*Frakt og levering kan tilkomme.

Har du spørsmål om Audi e-tron, eller ønsker om å prøvekjøre bilen?

Få spesialtilbud, nyheter og lokale tips

Meld deg på vårt nyhetsbrev.