Audi SUV eller stasjonsvogn som familiebil?

Vi hos Audi Albjerk Bil Drammen får ofte besøk av kunder som er usikre på om de skal gå for en SUV eller stasjonsvogn neste gang de skal kjøpe bil til hele familien. Stasjonsvogn har lenge vært det foretrukne valget for familier og aktive mennesker, men det økende utvalget i SUV-modeller utvider valgmulighetene ytterligere.

SUV eller stasjonsvogn?

Det er flere spørsmål man kan stille for å finne svaret på hva slags bil man skal velge. Hva du ender opp med burde være en kombinasjon av hva fornuften og hjertet ønsker. Faktorer som kjøremønster, plassbehov og pris, men ikke minst hva du har mest lyst på, bør avgjøre hva som passer best til deg og din familie. Bilen som velges skal dekke et behov – om det er plass til seg selv og barna, plass til hunden eller mulighet til å komme seg trygt og enkelt opp til hytta. Men viktigere enn det, er lyst og følelser. Bil er en av de største investeringene våre kunder gjør, og da er lysten et viktig behov som må dekkes.

Hva skiller SUV og stasjonsvogn?

Så hva skiller egentlig de to bilmodellene fra hverandre når det gjelder størrelse, bagasjeromsplass, kjøreegenskaper, drivstofforbruk, annenhåndsverdi osv? En stasjonsvogn som for eksempel A4 eller A6 appellerer godt til det norske markedet, og her får man stor allsidighet i forhold til bagasjerom og plass i kupeen takket være lengden på bilen. I tillegg gir den lavere høyden en mer sportslig kjøreopplevelse og et lavere drivstofforbruk. I den største stasjonsvognene Audi A6 og Audi A6 allroad quattro kan hele familien på to vokse og tre barn sitte komfortabelt selv på langtur.

SUV står for ”Sport Utility Vehicle” eller sport- og nyttekjøretøy på norsk som henviser til høybygde biler med høy bakkeklaring. Dette er sikkert den mest brukte forkortelsen i bilbransjen. En SUV er noe kortere og derav noe mindre innvendig i forhold til stasjonsvogner. Den høye bakkeklaringen gir bedre oversikt i trafikken, og SUV-ene har en suveren framkommelighet selv på dårlig vei. Tidligere var SUV-ene kun tilgjengelig med store og tunge motorer, men med de nye SUV-modellene Audi e-tron, Audi Q3, Audi Q5 og Audi Q7 er valgmulighetene mange når det gjelder effektive og spreke motorer, både med manuelt og automatgir, to-hjulstrekk og quattro firehjulstrekk. SUV har også vist seg å ha en enda bedre annenhåndsverdi, noe som for mange er svært attraktivt.

Lurer du på om en SUV eller stasjonsvogn er det rette valget for deg, bør du ta turen innom oss for en veiledningssamtale med en av våre dyktige selgere.

Salgssjef

Audi Albjerk Bil Drammen

Hva kjennetegner den beste familiebilen?

Våre Audimodeller leverer et meget godt utvalg av familiebiler, som dekker de fleste behov hos kundene når det kommer til familiebil. De typiske kjennetegnene er god plass, smarte løsninger i forhold til teknikk og infotainment, innovative løsninger og en sporty design. Både firehjulstrekk, et stort bagasjerom og god plass til barneseter er viktige punkter når det kommer til valget av den perfekte familiebilen. Det er ofte kombinasjonen av disse i som kan være med på å gjøre en Audi SUV eller stasjonsvogn det rette valget for deg.

Vurder alternativene hos oss

Det er ikke uten grunn at mange ender opp med å vurdere ulike modeller når man skal kjøpe seg ny bil. Dagens kunder liker å vite at de de får plass til alt de trenger, enten det er barnevogn, sykkel, kajakk, hyttebagasje, handleposer eller ski. Det finnes fordeler og ulemper uansett hvordan man ser på det, og vi ønsker derfor å veilede deg i riktig retning når du kommer til oss. Det finnes ingen fasit når man skal velge bil. Når du kommer til oss vil vi sammen med deg finne ut av hva du skal bruke bilen til, hvilke behov du har og ikke minst hva du ønsker deg. Vi har mange ulike modeller og utstyrspakker som passer til de fleste, i ulike prisklasser.  Vi er opptatt av å finne den rette bilen for deg, og ikke minst å realisere noen bildrømmer. Vi hjelper deg med å vurdere alternativene og se på løsninger sammen.

Ønsker du deg ny bil? Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat. Du kan også få muligheten til å prøvekjøre bilen for å sikre at den passer deg og din families behov.

Kilder: Audi.no

Ønsker du mer informasjon?

Få spesialtilbud, nyheter og lokale tips

Meld deg på vårt nyhetsbrev.